Ukrayna'daki savaş için 5 senaryo

Rusya'nın operasyonuyla Ukrayna'da sıcak savaşa dönüşen gerilim her geçen gün derinleşirken, yorumcular ilerleyen günler için beş senaryoya dikkat çekiyor.

DUVAR - Rusya, Ukrayna'daki operasyonunu 'hedeflerine ulaşama kadar sürdüreceğini' vurgularken, ülkede bir dizi kent kuşatma altında. Taraflar arasındaki müzakereler sürüyor olsa da gerilim her geçen gün tırmanıyor; Ukrayna tarafı da silahlanmayı ve yabancı ülkelerden 'gönüllülere' savaşa katılma çağrısı yapmayı sürdürüyor.

BBC News'ün diplomasi muhabiri James Landale, ilerideki günler için beş senaryo bulunduğunu yazdı. Analize göre bu senaryolar şunlar: Kısa savaş, uzun savaş, Avrupa savaşı, diplomatik çözüm, Putin'in devrilmesi. BBC Türkçe'nin yayımladığı analiz şöyle:

Haberin Devamı
Faiz oranları değişti: 1 milyon TL'nin getirisi güncellendi Çarşamba günü akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG MasterChef yarışmacısı: 'Beş para etmezsiniz' İstanbulluların en çok göç ettiği şehirler: Fiyatlar uçacak İkinci elde en çok satışı olan SUV araçlar belli oldu İkinci el araçta tüm rakamlar değişti: Yüz bin liralık fark var