Ülker'den Newcastle United açıklaması

125 yıllık İngiliz futbol kulübü Newcastle United satılığa çıkarıldığını duyurdu. Yıldız Holding'den kulübü satın alma iddialarına yalanlama geldi.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig'de mücadele eden Newcastle United yönetimi, kulübün satılığa çıkarıldığını duyurdu. 1892 yılında kurulan İngiliz kulübün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Premier Lig'in en eski ve gözde futbol kulüplerinden Newcastle United'ın 'başarılı ve parlak bir gelecek' için satılığa çıkarıldığı ifade edildi.

İlanın ardından Yıldız Holding'in başkanı Murat Ülker'in, Newcastle United'ı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Evening Standard'a konuşan kaynaklar, Ülker'in kulüp için 220 milyon sterlin ödemeye hazır olduğunu söyledi. Ancak daha sonra böyle bir kararın olmadığı belirtildi.

Shieldsgazette'de yer alan habere göre, Press Association'a açıklama yapan Yıldız Holding bu satın almayı planlamadıklarını söyledi.

Kulübün diğer taliplerinin de Ortadoğu'da milyarlarca dolarlık fonlar yöneten yatırımcı Amanda Staveley ve Çinli yatırımcılar olduğu bildirildi. Bir yıl aranın ardından bu sezon tekrar Premier Lig'e dönen Newcastle United, 8 hafta sonunda ligde 11 puanla 9. sırada yer alıyor.