Uluğ Enerji işçileri Bursa'da: İşçilerin sesine kulak verin

Uluğ Enerji işçileri, toplu iş sözleşmesi sürecinden sonuç çıkmayınca Ankara'ya yürüyüş başlattı. Bursa’da yağmura rağmen UEDAŞ önüne gelen işçiler, yetkililerin taleplerini kabul etmesini istedi.

Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - DİSK Enerji Sen'e üye Uluğ Enerji işçileri, toplu iş sözleşmesinden sonuç çıkmayınca 30 Mart'ta Bursa'daki UEDAŞ önünde oturma eylemi başlattı. Taleplerinin kabul edilmemesi üzerine işçiler, seslerini duyurmak için Ankara'ya başlattı. İşçiler yürüyüşün üçüncü gününde Çanakkale ve Balıkesir'den sonra Bursa'da yağmur altında Uluğ Enerji Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

‘YALAN SÖYLEMEYİN ARTIK, BİRAZ UTANIN’

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik ve dağıtım perakende hizmetleri veren Uluğ Enerji şirketinin işçileri, Mart 2022'den beri devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmadı. İşçiler, Yüksek Hakem Heyeti'ne sevk edilen görüşmeden taleplerinin çıkmasını bekliyor.

Enerji işçileri, taleplerinin kabulü için Ankara'ya başlattıkları yürüyüşün üçüncü gününde yağmura rağmen Merinos UEDAŞ önünde saat 18.00’de bir araya geldi.

“Direne direne kazanacağız” sloganları atan işçiler, yetkililere seslendi. Sendika sekreteri Emin Atsız, Aksaray'da akıma kapılarak hayatını kaybeden elektrik dağıtım şirketi işçisi Osman Alaer'i hatırlattı. Atsız, "İşverenlerin kâr hırsı her sene 50 tane enerji işçisinin hayatına mal oluyor. Bize dayatılan kölelik düzenine, sefalet ücretine karşı enerji işçileri her sokakta, her kentte mücadelesine devam edecek" diye konuştu.

Sendikanın Bursa Şube Başkanı Ayhan Özdemir, "müdürlerin işletme işletme dolaşarak yalan söylediğini, masa başında konuşulanları, verdikleri sözleri inkâr ettiklerini" ifade etti. Özdemir, "Lütfen yalan söylemeyin artık. Koca insanlarsınız, biraz utanın” diye seslendi.

'HUKUKSUZLUKLARIN, YALANLARIN KARŞISINDA BİZİM İNADIMIZ KAZANACAK'

Sendika Başkanı Süleyman Keskin, yürüyüşün nedenini “Onların hukuksuzluklarının, yalanlarının karşısında bizim ısrar ve inadımız kazanacak. Çocuklarımıza götüreceğimiz ekmeği bir dilim büyütmek istiyoruz biz. Güvenceli çalışmak istiyoruz. Her yıl baskıyla, mobbingle, yalanla çalışmak istemiyoruz” sözleriyle anlattı.

“İşletme işletme gezeceğinize işçilerin taleplerine kulak verin” diyen Keskin, taleplerin karşılanması için yetkililerden adım atmalarını beklediklerini ifade etti. “50 yaşında insansınız, üniversite okumuşsunuz, kaç dil biliyorsunuz, yalan söylemekten utanmıyor musunuz?” diye soran Keskin, Uluğ Enerji şirketinin müdürü Taylan Daştan’ın işçilere talepleri karşılayacaklarına yönelik söz verdiğini aktardı.

İŞÇİLER MÜDÜR TAYLAN DAŞTAN’I YUHALADI

İşçilerin 9 bin 600 liraya çalışmaya zorlandığını söyleyen Keskin, “9 bin 600 liraya sen çalış Taylan” diye seslendi. İşçiler, müdür Daştan’ı sözlerini tutmadığı gerekçesiyle yuhaladı.

Keskin, “Burada bir avuç olabiliriz ama sizin yalanlarına inanmayan koca bir ordu var. Her ilde de bunu gördük. Yüksek Hakem Heyeti’nden hangi karar çıkarsa çıksın biz bitti demeden bitmez” dedi. Keskin, 1 Mayıs’ta 4 ilde de meydanlarda olacaklarını, seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.