Ümit Özdağ: Partimdeyim bir yere gitmiyorum

İYİ Parti'den ihracı istenen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti'de devam ediyorum" dedi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu'ya yönelik açıklamasının “operasyon” olduğu iddialarına tepki gösteren Özdağ, “Parti içerisinde operasyon arayanlar son iki kongrede kirli tezgahları kurgulayanlara baksınlar” ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'yu “FETÖ'cü olmak”la suçlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Ümit Özdağ, İstanbul'daki 39 ilçe başkanının kendinin ihraç edilmesi talebiyle dilekçe vermesini değerlendirdi.

Olanları sadece izlediğini belirten Özdağ, "İlgilendiğim bir şey değil. Milletvekillerinde prosedür böyle işlemiyor. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben İYİ Parti'de devam ediyorum" diye konuştu.

'SİZ KENDİ BAHÇENİZİ TEMİZLEYİN'

Ümit Özdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın “Partisine küsen Genel Başkan, milletvekili istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, Grup bile kuramayacaklar!” açıklamasına ise Twitter hesabından yanıt verdi.

Konunun parti için bir tartışma olduğunu belirten Özdağ, “Sayın Turan, İYİ Parti olarak ülkemizin menfaatini partimizin menfaatinden üstün tuttuğumuz için ve sonunda 'Allah Affetsin' dememek için sorunlu gördüğümüz durumlara gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu İYİ Parti'nin meselesidir; siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin!” ifadelerini kullandı.

'OPERASYON ARAYANLAR SON İKİ KONGREYE BAKSIN'

“İYİ Parti'ye operasyon yapıldığı” iddialarına da tepki gösteren Özdağ, “Ayrıca İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgahları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar” dedi.

KONCUK: GENEL BAŞKANIN YETKİSİNDE

İYİ Parti kurultayında "oy verilmeyecekler" listesi iddialarıyla yaşanan tartışmanın ardından 3 haftadır partisinin TBMM grup toplantısına katılmayan tepkili vekillerden İsmail Koncuk da teşkilatların böyle bir talepte bulunmasının, bunun yerine getirileceği anlamı taşımadığını söyledi.

Koncuk, soruşturma başlatma yetkisinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve divana ait olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Divana gelir, Genel Başkan değerlendirir. Bir soruşturmaya dönüşmesi için Genel Başkanın Merkez Disiplin Kuruluna yönlendirmesi lazım 'Değerlendirin, soruşturmayı başlatın' diye. Şu an böyle bir şey yok. Birileri başvurmuştur doğrudur, başvurabilir. Ama her başvuru disiplin soruşturması haline gelecek diye bir durum söz konusu değil. Herhangi bir üyemiz de başvurabilir, talepte bulunabilir." (DUVAR-AA)