Ümraniye Belediye Başkanı hayvanseverleri suçladı: Malzemeleri ve hayvanları çaldılar

Barınağında ölü hayvanların görüntüleri ortaya çıkan Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım hayvanseverleri hırsızlıkla suçladı.

Abone ol

DUVAR -  Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde çok sayıda ölü kedi ve köpeğin görüntülerinin ortaya çıkmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada yer alan görüntülerin yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde paylaşıldığını savunan Yıldırım, “Eylem sırasında, yasa dışı yollarla barınağımızdan 151 köpek ve 144 kedi çıkarılmıştır. Minik dostlarımızı geri istiyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Hayvan Barınağı'ndaki kedi ve köpeklerin durumuna ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla yüzlerce hayvansever, barınağın önüne gitti. Videolarda, hayvanların oldukça kötü koşullarda tutulduğu, pek çok hayvanın yaralı olduğu bir kısmının da öldüğü görüldü.

Hayvanseverler, barınaktan hayvanları alıp çıkarmaya başladı. Bu sırada görevliler, hayvanları kurtarmaya çalışan gönüllere engel olup darbetti.

 

'ÇOĞUNDA İÇİ DOLU SIRT ÇANTALARI VAR'

 Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım bugün barınağa gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. iddiaları yalanlayan Yıldırım, "Barınak ziyaretine ilk olarak 5 araba art arda organize olmuş şekilde geliyorlar. Araçlardan inen insanların çoğunda içi dolu sırt çantaları var. Açık kedi barınağının etrafında hiçbir belediye görevlisi yokken bir müddet bekleyip sonra ‘ölü hayvanlar var diye’ bağırmaya başlıyorlar. Barınağımızın büyük emeklerle verdiği hizmetler, bu tür yanlış ve provokatif bilgilendirmelerle gölgelenmeye çalışılmaktadır. Biz bu gerçeği değiştirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Amacımız, her zaman hayvan dostlarımızın sağlığı için çalışmak olmuştur ve bu çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

'ADALET ÖNÜNE ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ'

Hayvanseverleri hırsızlıkla suçlayan Yıldırım, "Bakanlık yetkilileri tarafından 20 gün önce barınağa habersiz denetim yapıldığını ve hiçbir olumsuz bir durumun tespit edilmediğini söyleyen Yıldırım, “Bu provokasyon sırasında bir zabıta personelimiz bıçaklanmış ve hastanede tedavi altına alınmış, veteriner işleri müdürümüz ise darp edilmiştir. Öte taraftan bakımevimizde yağmalama yaşanmış, 415 bin TL'lik cerrahi ekipmanlarımız ve ilaçlarımız gasp edilmiştir. Bu sorumsuz ve şiddet içerikli eylemleri en sert şekilde kınıyor, sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)