Umut Gündüz’ün babasının Meclis önündeki eylemi engellendi

Ankara’da alkollü sürücünün çarpması sonucu ölen bisikletçi Umut Gündüz’ün babasının Meclis önünde yapmak istediği oturma eylemi polisler tarafından engellendi.

Abone ol

ANKARA - Ankara’da 15 Temmuz 2020 tarihinde alkollü olduğu tespit edilen Çağdaş Şenyüz’ün arabayla çarparak ölümüne sebep olduğu 19 yaşındaki profesyonel bisiklet sürücüsü Umut Gündüz’ün ölümüne ilişkin ikinci duruşma dün (7 Aralık) Ankara 57’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gündüz ailesinin Şenyüz’ün tutuklanması ve ağır ceza mahkemesinde yargılanması talebi reddedildi.

Araç sürücüsü Şenyüz, “Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.

Mahkemenin kararına tepki gösteren Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü Meclis’in Dikmen kapısı önünde oturma eylemi yapmak istedi. Meclis önüne oğlunun fotoğrafının olduğu “Umut İçin Adalet Herkes İçin Adalet” yazılı pankartla gelen baba Gündüz, polisler tarafından Meclis önünden uzaklaştırıldı. Oğlunun ölümüne ilişkin yargının tutumuna tepki göstermek isteyen baba Gündüz’ün açıklama yapmasına da izin verilmedi.

‘HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ’

Meclis önünden polis eşliğinde Güvenpark’a gelen baba Menderes Gündüz, burada yaptığı açıklamada eşi Asuman Gündüz’le birlikte yarın eylemlerine Meclis önünde devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Katilin mahkemeye büyük bir polis koridoru altında getirilip götürülmesi, kahraman gibi lanse edilmesi karşısında hayal kırıklığı yaşadık. Bunun nedeni, bağlantıları nedir? Bu kişi neden bu kadar korunuyor. İçişleri, Adalet Bakanlıkları neden bu kişiyi koruyor? 510 gündür yürüttüğümüz adalet arayışı karşılıksız kaldı. Bir gün sizi de hakettiğiniz yere göndereceğiz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Savcı ve hakimlerin de yargılanmasını istiyoruz. Polis gücünü de yargılayacağız. Bu iktidarın gitmesi an meselesi. Hukukun üstünlüğü için ilk saflarda biz, acılı aileler yer alacağız.”

İnsan Hakları Derneği Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat ise, “Umut’un ailesinin adalet arayışının yanındayız. İnsan yaşamımın ucuz olduğu bir ortamı bu coğrafya hak etmiyor. Kendilerine her anlamda destek olacağız” dedi.