Ünal: CHP, ÖSO'yu kötülüyor

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, CHP'yi ÖSO'yu 'terörle bağlantılı' olarak göstermekle suçladı.

Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal CHP'yi ÖSO'yu itibarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı. Ünal, "CHP çok tehlikeli bir şey yapmakta. FETÖ meselesinde yapmaya devam ettiği gibi CHP'li yetkililer Suriye halkının 7 yıllık mücadelesine hakaret eder gibi, hem siyasi hem askeri kanadına da hakaret eder gibi, ÖSO'yu terörist gibi göstermek söylemini başlattı. CHP ısrarla Türkiye'yi ve sahadaki müttefiklerini DEAŞ ile aynı çerçevede göstermeye ve uluslararası alana dönük bir dille söylem kullanmaya devam ediyor" dedi.

'PKK DEDİLER DÜZELTMEDİLER'

ABD'den gelen 'güvenli bölge kurulması yönündeki açıklamalar için, "Türkiye’nin geçmişte güvenli bölge için ısrarla çağrıları oldu ama ABD ısrarla reddetti. Terör Türkiye’nin etrafını kuşatmışken açıkçası ABD’nin böyle bir teklifi yapıp yapmadıkları belirsiz. ABD’nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz" diyen Ünal ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’in yaptığı açıklamayı da değerlendirdi. Ünal, "Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandı. Bu ilginç. Düzeltme gereği de duymadı. Sonunda itiraf ettiler” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

CHP ne demişti?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay salı günü TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Afrin'e gerçekleştirilen operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunurken ÖSO'yu eleştirerek, "Kürt sorununu çözümüne yönelik adımları da terörle mücadelede eş zamanlı atabilmelidir. Bu adımları atmayanlar bunları bitirirsiniz bugün başka terör örgütleri ortaya çıkar. Eş zamanlı olarak Kürt sorunu çözümüne yönelik adımların, hamlelerin yapılması önemlidir. ÖSO birlikleri nereden nasıl oluşturuldu, şüpheli ve tartışma getiricidir. ÖSO, El Kaide uzantılı kimi örgütlerden oluşan bir derleme birliktir. Türkiye'nin bu konuda dikkatli olması lazım" demişti.