UNESCO'nun İBB'yle birlikte düzenleyeceği konferansa Dışişleri'nden izin yok

UNESCO tarafından düzenlenen Yaratıcı Şehirler Ağı Konferansı'na bu yıl İBB ev sahipliği yapacaktı. Konferans, Dışişleri Bakanlığı'ndan izin çıkmayınca iptal edildi.

Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) İstanbul'da düzenlemeyi planladığı Yaratıcı Şehirler Ağı (UCCN) Yıllık Konferansı, Dışişleri Bakanlığı'ndan izin çıkmayınca iptal edildi.

PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

UNESCO tarafından 2004 yılından bu yana düzenlenen UCCN Konferansı'nın bu yılki ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olacaktı. 2004 yılından beri düzenlenen konferansın 2021'de İstanbul'da düzenlenmesi planlanıyordu.

Ancak Covid - 19 pandemisi nedeniyle ertelenen konferans, 11-15 Eylül tarihlerinde İBB'nin ev sahipliğinde düzenlenecekti.

'TÜRKİYELİ YETKİLİLER EV SAHİPLİĞİ YAPAMAYACAĞINI BİLDİRDİ'

UNESCO Kültürden Sorumlu Direktör Yardımcısı Ernesto Ottone imzasıyla gönderilen yazıda, konferansın 'Türkiyeli yetkililerin ev sahipliği yapamayacağını bildirmesi' nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

UCCN başvurusu, yerel yönetim tarafından yapılabiliyor. İBB, başvurusunu yaptı ve Dışişleri Bakanlığı'na bağlı UNESCO Daimi Temsilciliği'ne bildirimde bulundu. Daimi Temsilcilik, dün (10 Ağustos) UNESCO Sekreteryası'na konferansın İstanbul'da düzenlenmeyeceğini iletti.

İptal edilen konferansın, 23 Ekim'de internet üzerinden yapılması planlanıyor.

Yaratıcı Şehirler Ağı (UCCN) nedir?

2004 yılında kurulan UCCN, şehirlerin uluslararası düzeyde tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamayı, hem küresel, hem ulusal hem de yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor. UCCN kapsamında edebiyat, film, müzik, zanaat ve halk sanatları, tasarım, gastronomi ve medya sanatları yer alıyor. UCCN'nin 295 üyesi bulunuyor.

İstanbul UCCN'ye 2017 yılında tasarım alanında girmişti. İstanbul'un dışında Türkiye'den Bursa, Afyon, Kırşehir, Kütahya, Hatay ve Gaziantep de UCCN üyesi şehirler arasında yer alıyor. (HABER MERKEZİ)