Üniversite öğrencileri Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için siyah giydi

Ayşenur Halil'in öğrencisi olduğu Medipol Üniversitesi'nde sıra arkadaşları eylem düzenledi. Türkiye'deki çok sayıda üniversitedeki öğrenciler de siyah giyinerek cinayeti protesto etti.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Fatih'te Semih Çelik isimli erkek tarafından katledilen Medipol Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşenur Halil için okul arkadaşları bugün eylemdeydi. Öğrenciler, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Hak hukuk, adalet" sloganları attı.

Siyah renkli kıyafetler giyinen gençler, İkbal Uzuner ve Halil'in fotoğraflarını ve "Çocuğa ve kadına dokunma" yazılı pankartı okul binasına astı. Okulun önündeki merdivenlerde oturan öğrenciler, ellerinde "Birbirimize emanetiz", "Adalet Sarayı değil, adalet istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Üniversiteden Ayşenur Halil'in vefatının ardından yapılan paylaşımda, "Eyüpsultan’da canice bir olay sonucu hayatını kaybeden Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Ayşenur Halil’in vefatı hepimizi derinden üzdü. Hayatının baharındaki öğrencimizi trajik bir şekilde kaybetmek, tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizi de dehşete düşürdü. Değerli öğrencimize Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere öğrenci arkadaşlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Sevgili Ayşenur, seni daima özlemle ve sevgiyle hatırlayacağız" denilmişti.

SİYAH GİYEREK PROTESTO

Eylemler yalnızca Medipol Üniversitesi ile sınırlı kalmadı. Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrenciler kadın cinayetlerinin önlenememesine karşı bugün okula siyah giyinerek gitti. 

(HABER MERKEZİ)