Üniversitede 8 Mart kutlamasına bıçaklı saldırı

Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde 8 Mart için kurulan çadıra turnikelerden atlayarak giren bir grup tekbir çekerek saldırdı. Bir öğrenci yaralanırken, polis 6 saldırganı gözaltına aldı.

Abone ol

DUVAR - Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'ne giren bir grup kadınların 8 Mart etkinliğine bıçaklı saldırı düzenledi. Bir kadın öğrenci yaralanırken saldıran gruptan 6 kişi gözaltına alındı.

Olay, saat 14:00 sıralarında Alibeyköy'deki İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin bahçesinde meydana geldi. Dışarıdan gelen bir grup, üniversitenin girişindeki turnikelerden atlayarak içeri girdi. Sloganlar atan grup, üniversite yönetiminin izniyle kampüste '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' için kurulan stantlara saldırdı. Üniversitenin güvenlik görevlileri gruba müdahale etti. Yaşananlar o sırada üniversite bahçesinde bulunan öğrenciler tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

SALDIRGANLAR TİCARET ÜNİVERSİTESİ'NDEN GELDİ

Üniversite yönetimi durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri gözaltına aldığı kişilerin İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi öğrencileri olduğu belirlendi.

Saldırı sonrası kampüste toplanan öğrenciler üniversite yönetime tepki gösterdi. Öğrenciler, daha önce de benzer olaylar yaşandığını ama güvenlik önlemi alınmadığını söylediler.

YARALI GENÇ KIZ OLAYLARI ANLATTI

Çıkan arbedede Medya ve İletişim Sistemleri 4. sınıf öğrencisi İrem Esmer yaralandı. Yüzüne tekme geldiğini belirten Esmer sağ gözü morarırken kaşında açılma oldu. Yaralı öğrenci Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

İrem Esmer yaşananları şöyle anlattı: "Bugün Bilgi Üniversitesi'nde 8 Mart etkinliğimiz vardı. 20 kişilik bir grup gördük. Masamız vardı. Masamızı devirdiler. Tekbir getirerek bize saldırdılar. Yaşanan kargaşada ben yere düştüm. Yüzüme tekme geldi. Her sene yaptığımız gibi bu sene de standımızı açmıştık. 8 Mart'ı kutlarken bir anda böyle bir şeyle karşılaştık. Okul öğrencisi olmayan grup turnikelerden atlayarak içeri girmiş. Yüzleri kapalıydı."

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin Bilgi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise şunlara yer verildi: "8 Mart 2017, Çarşamba günü, güvenlik bariyerlerinin üstünden atlayarak Santral İstanbul kampüsümüze izinsiz giriş yapan 15 -20 kişilik bir grup kampüsümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla stant açmış olan öğrencilerimize saldırmıştır. Güvenlik görevlilerimiz olaya anında müdahale etmiş ve çıkan arbede sırasında maalesef bir öğrencimiz hafif yaralanmış, bazı öğrencilerimiz ve güvenlik personelimiz darp edilmiştir. Konu derhal emniyet güçlerine iletilmiş ve kampüsümüze intikal etmelerinin ardından tespit edilip yakalanan 6 saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Saldırı sırasında kaydedilen bütün kamera görüntüleri, tanık ifadeleri ve diğer deliller de emniyet güçlerine verilmiştir. Üniversitemiz tüm saldırganlar hakkında savcılığa ilgili başvuruyu yapmak üzere gerekli süreci başlatmış olup, saldırganlar arasında yer alan İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri hakkında ayrıca disiplin soruşturması açmıştır. Üniversitemiz, konuya dair gerekli her türlü hukuki, idari işlemin sonuna kadar takipçisidir." (İSTANBUL/DHA)