Üniversiteden ihraçlarda geri adım sinyali

Üniversitelerde 330 akademisyenin ihraç edilmesi AK Parti'de de tartışma yarattı. Partinin çeşitli kademelerinde ihraçlara eleştiriler yapılırken, hükümetin ihraç listesini YÖK’e göndererek düzeltme isteyeceği öne sürüldü.

Abone ol

DUVAR - 686 sayılı KHK ile üniversitelerden 330 akademisyenin ihraç edilmesi AK Parti içinde de tepki çekti. Parti yöneticilerinin tabandan bu konuda çok sayıda eleştiri aldıkları, "ihraç listesinde öne sürülen gerekçelerle ilgisi olmayan çok sayıda isim bulunduğu" belirtilerek 'düzeltme' yapılması istendiği ifade ediliyor.

'ERDOĞAN'IN TALİMATLARIYLA ÇALIŞAN AKADEMİSYENLER'

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberinde de parti içindeki tepkiler milletvekilleri tarafından da Grup Yönetim Kurulu toplantısında gündeme getirildi. Eleştirilerini dillendiren vekiller özellikle listelerin kimler tarafından hazırlandığını sorarak, tanıdıkları çok sayıda akademisyenin de 'herhangi bir terör örgütü ile ilişkileri olmadığı halde' listede yer aldığını söylediler. Hatta bazı vekiller bu akademisyenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla çalışmalar yaptıklarını da vurguladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın telefonlarına dahi çıkmadığını belirten vekiller yapılanın AK Parti sosyolojisine uymadığını ve 'tersten operasyon' olduğunu söylediler. Bu tartışmalar üzerine vekillere yanıt veren FETÖ ile mücadele koordinasyonunda yer alan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise, akademisyenlerle ilgili kararlarda sıkıntılar yaşandığını kabul ederek son kararnamenin YÖK tarafından yeniden değerlendirilmesinin isteneceğini açıkladı.

Ankara Üniversitesi kapatıldı: Akademisyenlere müdahale

Kılıçdaroğlu: El Bab'ı Türkiye'ye mi katacaksınız?