Üniversiteli Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları üçüncü gününde

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş için Van Gölü'nde arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor.

Abone ol

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, yeni kazandığı okulu için Diyarbakır'dan Van'a geldikten iki gün sonra 27 Eylül'de, kaldığı yurtta yemek saatinin ardından Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı.

Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su üniversitenin Van Göl sahilinde bulundu. Bunun üzerine arama çalışmaları da bu bölgede yoğunlaştırıldı. Üniversite sahilinde arama çalışmaları 3’üncü gününde devam ediyor.

Üniversite yerleşkesi ile Bardakçı Mahallesi’nin kesiştiği sahil noktasına yoğunlaştırılan arama çalışmalarını, su altı arama kurtarma ekipleri, sahil güvenlik ekipleri ve AFAD ekipleri yürütüyor.

Üniversitenin Van Gölü sahilinde birçok güvenlik kamerası bulunuyor ancak Rojin Kabaiş’in ailesinden edinilen bilgiye göre, Rojin’in kaybolduğu yer ‘kör noktada’ kalıyor. Yurttan çıkmadan önce annesiyle 11 dakikalık görüntülü görüşme gerçekleştiren Rojin Kabaiş, annesine kahve almak için dışarı çıkacağını söylüyor.

Üniversitenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre Rojin Kabaiş, yurttan ayrıldıktan sonra önce bir büfeye uğruyor. Ardından, sahilde bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyrediyor. Bu görüntülerden sonra kamera açısından çıkan Rojin Kabaiş’ten bir daha haber alınamıyor.

Van’daki üçüncü gününde kaybolan Rojin Kabaiş’in, babası Nizamettin Kabaiş, annesi Aygül Kabaiş ve çok sayıda yakını Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen çalışmaları takip ediyor. Baba Nizamettin Kabaiş, kendilerine henüz bir bilgi verilmediğini, üç gündür herhangi bir gelişme yaşanmadığını söylüyor.

Öte yandan, okul sezonu olması nedeniyle Rojin Kabaiş’in yurttan ayrıldığı saate, üniversite kampüsünde öğrenci yoğunluğu yaşanabiliyor. Konuştuğumuz bir üniversite öğrencisi, “Gün batımına doğru, sahile çok insan iniyor. Burada yürüyüş yapanlar ve bisiklet sürenler oluyor. Başına bir şey gelse, muhakkak bir gören olur” diyor.