Üniversiteliler intiharlara karşı eylem yaptı

Fatih ve Antalya’da 8 kişinin ekonomik koşulları sebebiyle hayatını kaybetmesine karşı üniversiteliler sokağa çıktı. Taksim ve Kadıköy’de oturma eylemi yapan Öğrenci Faaliyeti’nden 5 üniversiteli ve Yaşar Usta Emek Portalı’ndan 2 emekçi gözaltına alındı. Ankara’da Öğrenci Kolektifleri’nden üniversiteliler Kızılay’da ses çıkarma eylemi yaparak “Bizim sırtımızdan elde ettiğiniz servet yetti” dedi.

Abone ol

DUVAR - Fatih’te 4 kardeşin ekonomik koşullara daha fazla dayanamayarak hayatlarına son vermesinin ardından bugün de (9 Kasım 2019) Antalya’da Selim Şimşek eşi ve çocuklarına siyanür vererek ölümlerine neden olurken kendisi de intihar etti. İntiharlara karşı üniversiteliler İstanbul ve Ankara’da sokağa çıktı.

'İNTİHAR DEĞİL CİNAYET'

Ankara Kızılay’da ses çıkarma eylemi yapan üniversiteliler durakta bekleyen insanlara seslendi. Yapılan açıklamada olayların intihar değil bir cinayet olduğunu dile getiren üniversiteliler, “Bu cinayetlerin failleri kendi maaşına binlerce lira zam yapanlar, sarayda yaşayanlardır. Bu cinayetleri failleri bizleri zamlarla ağır vergilerle yaşamaya mecbur bırakanlardır. Onlar kendi maaşlarına zam yaparken bizler işsizlikle, geçim sıkıntısıyla yüz yüzeyiz. Öğrenciler olarak kredilerle geçinemiyoruz. Kredilerin artırılmasını ve bursa çevrilmesini; asgari ücretin artırılmasını istiyoruz” dedi.

İSTANBUL'DA 7 GÖZALTI

İstanbul’da Öğrenci Faaliyeti’nden üniversiteliler Kadıköy Khalkedon Meydanı ve Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. “Geleceğimiz yoksa korkumuz da yok!” diyen üniversitelilerin eylemine müdahale eden polis, Kadıköy’de 3, Taksim’de ise 2 üniversiteliyi ve Yaşar Usta Portalı’ndan da 2 kişiyi gözaltına aldı.