Unutkanlığın 10 nedeni: Erken emeklilik, yalnızlık, travma...

Unutkanlığın genellikle ileri yaşta görüldüğünü ancak gençleri de tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Uludüz “Çünkü çoğu insan hafızasını zayıflatan bazı etkenlerin farkında bile değil’’ dedi.

DUVAR - Uzmanlara göre unutkanlık kişinin günlük yaşam aktivitelerini, performansını ve sosyal düzenini bozmadığı sürece büyük bir sorun yaratmaz. Ancak bunlardan birinde aksama olduğunda, sorunlar başlar ve tedavi gerekliliği ortaya çıkar.

Sözcü'den Nazan Doğaner Halıcı'nın haberine göre, genetiğin ileri yaşın ve stresin unutkanlık ya da demansın (bunama) en önemli nedenleri olduğunu hatırlatan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, biz farkında olmadan hafızamızı zayıflatan etkenleri de şöyle sıraladı:

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?