Urfa’da 29 erkeğe karşı tek kadın muhtar adayı: Biz de varız

Urfa’nın Karaköprü İlçesi Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan İslim Doğan, mahallenin ilk muhtarı olmak için 29 erkek rakibine karşı adaylığını koydu. Doğan'ın azalarının tümü de kadın.

Abone ol

URFA - Urfa’da muhtarlık seçimlerinin en çekişmeli geçtiği mahallelerden biri olan Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi... Burada 24 bin seçmen sandık başına gidecek.

31 Mart’taki seçimlerinde Seyrantepe’de 30 aday muhtarlık için yarışacak. Bu adaylardan bir isim dikkat çekiyor: İslim Doğan... Doğan, tek kadın aday ve azalarının hepsi de kadınlardan oluşuyor.

Ev ve iş yerlerini tek tek dolaşarak seçmenden destek isteyen Doğan, kadın dayanışmasıyla seçimi kazanacağına inanıyor. Doğan feodal yapının hakim olduğu ilde seçimi kazanarak bir ilke imza atmak istediğini belirtti.

İslim Doğan'ın azaları da kadınlardan oluşuyor. 

‘KADINLAR BİZE KAPILARINI AÇIYOR’

Karaköprü İlçesi Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan İslim Doğan adaylığına ilişkin “Urfamıza bir kadın eli değsin istedim. Beni gönülden destekleyen, benim gibi düşünen, özellikle kadınlarımızın bu feodal yapıda ‘biz de burada varız’ diyen 8 kadın azam ile beraber yola çıktık” dedi.

Sahada olduklarını ve herkesin sorununu dinleyip not aldıklarını söyleyen Doğan, “Ama en başta kadınlar bize kapılarını açıyor. Yüzlerinde tebessüm oluşuyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i işaret eden Doğan, şöyle devam etti: “Biz Urfalı kadınlar olarak takdir ediyorduk onu. Neden bizden de sahada gezen kadın çıkmasın? Bizim feodal yapıda derdini, sorununu neden kadın anlatamıyor? 'Biz de Fatma Şahin gibi her yere gideriz, onlar gelemiyorsa biz gideriz' dedik." 

‘ATAERKİL BİR TOPLUMDA ERKEKLERİN TAKDİRİNİ GÖRMEK ONURLANDIRIYOR’

Oldukça yoğun çalışma yaptıklarını anlatan Doğan, başarıya ulaşıp ulaşamayacağını bilmese de kendine güvendiğinin altını çizdi. Seçim ofisini açtıktan sonra çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini belirten Doğan, “Özellikle ataerkil bir toplum olan Urfa'da, erkeklerin takdirini görmek bizi onurlandırıyor” dedi.

Adaylığı ile ilgili ailesinin tavrını aktaran Doğan, “Ailem ilk başta biraz mesafeli durdu, 'başaramazsın' dediler ama çocuklarım ‘anne kesinlikle vazgeçme, senin arkandayız’ dedi. 3 çocuğum var, evliyim. Eşimden  bu kadar büyük destek beklemiyordum. Eşim de şu anda tüm yüreğiyle arkamda ve birlikte devam ediyoruz. Çocuklarımın, eşimin, ailemin, kardeşlerimin desteği, çok büyük güç oldu. Verdiğim karardan şüphe dahi etmemiştim ama ailemin desteğiyle güçlenerek devam ediyorum” ifadelerini kullandı.