Urfa’da ‘İŞKUR bizim elimizde’ diyerek işe alım iddiası

Ceylanpınar Belediye Başkanı Soylu’nun yeğeni olduğu öne sürülen Ubed Uçar’ın bir tanıdığını İŞKUR üzerinden işe aldırmaya çalıştığında dair mesajlar ortaya çıktı. Soylu ve Uçar iddiaları yalanladı.

Abone ol

Fatma Keber

URFA – Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’nun yeğeni olduğu iddia edilen Ubed Uçar’ın bir tanıdığını “İŞKUR bizim elimizde” diyerek işe aldırmaya çalıştığına dair yazışmalar ortaya çıktı. Başkan Soylu, Uçer’in söylendiği gibi yeğeni değil uzaktan akrabası olduğunu belirterek iddiaları reddetti.

‘MESAJ GÖRÜNTÜLERİ SAHTE’

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan illerin başında gelen Şanlıurfa’da gençlerin en büyük sorunu işsizlik. Türkiye  İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre en düşük işgücüne katılma oranı yüzde 38,4 ile Şanlıurfa ili. Nüfusunun büyük çoğunluğunun mevsimlik işçi olarak başka illere giden Urfa’da İŞKUR üzerinden usulsüz işe alım yapılacağı iddiası gündeme geldi. Türkiye İş

Ubed Uçar'a ait olduğu iddia edilen mesajlar

Kurumu’nun (İŞKUR) Toplum Yararına Program’ı (TYP) kapsamında Urfa için ayrılan 2 bin 550 kişilik kontenjandan 118’i Ceylanpınar için ayrıldı. Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu’nun yeğeni olduğu iddia edilen Ubed Uçar’ın bir tanıdığı ile arasında geçen İŞKUR üzerinden işe alımla ilgili mesajlaşmaların görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu yaptığı açıklamada, “Alıntı profili kullanılarak ilçede sahte hesaplardan oluşan bir organize suç çetesi tarafından bizim bütün akrabalarımıza saldırı yapıldığı gibi şahsımı da hedef almışlardır” dedi. Söz konusu kişinin yeğeni olmadığını ifade Soylu “Buradaki amaç, profilleri kullanılarak bu suç çetesi günahsız suçsuz kişileri karalayarak yalan yanlış beyanlarda bulunarak basta Ceylanpınarlılara sonrada Ceylanpınar belediye başkanlığına zarar vermektir” ifadelerini kullandı. Ubed Uçar da “Başkan Soylu’nun yeğeni değilim sadece akrabalık bağım var. Açılan sahte hesap ile benim adım kullanılarak yazışma yapılmış. Ben de avukatıma vekalet verdim, suç duyurusunda bulundum. Hukuki olarak hakkımı arayacağım” diyerek iddiaları yalanladı. Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürü Lezgin Özmen de konuyu sosyal medyadan ve Şanlıurfa’daki yerel basından öğrendiğini kendisinin konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığını belirtti.

Torpil iddiaları nedeniyle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, özel bir ekibin bugün yapılacak kura törenini takip etmesi talimatını verdi.