Urfa'da kaybolan çocuğun cesedi atış talim alanı yakınında bulundu

Urfa'da kaybolan 17 yaşındaki Muharrem Aksem'in cesedine ulaşıldı. Aksem'in cesedi polis atış talim alanı olarak kullanılan merada bulundu.

Abone ol

Fatma Keber

URFA - Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde ailesinin haber alamadığı 17 yaşındaki Muharrem Aksem'in cesedi özel harekat polislerinin ateş talimi yaptığı alanın 400 metre yakınında bulundu.

Eyyübiye ilçesine bağlı Çalışkanlar Mahallesi Güneş Mezrası'nda yaşayan Muharrem Aksem’den önceki gün haber alınamaması üzerine ailesi durumu güvenlik güçlerine haber verdi.

Aksem ailesi, AFAD ve jandarma ekipleri ile birlikte kaybolan Muharrem Aksem'in bulunması için bölgede arama başlattı. Arama sonucu Aksem'in cesedi Çalışkanlar Mahallesi ile Güneşli Mezrası arasındaki mera alanında bulundu.

Vücudunda metal parçacıkları ve mermiye bağlı yaralanmalar olduğu öğrenilen Muharrem Aksem’in kesin ölüm henüz açıklanmazken, mera alanının özel harekat polisleri tarafından atış talim yeri olarak kullanıldığı belirtildi.

Muharrem Aksem'in cansız bedeni, gece saatlerinde Urfa Adli Tıp Kurumu'na (ATK), buradaki işlemlerin ardından da Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

'VÜCUDUNUN BAZI BÖLGELERİNDE DELİK VE YARA İZLERİ VAR'

Cumhuriyet savcılığı gencin ölümüne ilişkin soruşturma başlatırken, ailenin avukatı Hatice Öz, Aksem'in ölümüne ilişkin farklı bilgilerin dolaşımda olduğuna dikkat çekerek kesin ölüm nedeni için adli tıp raporunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Savcılığın Muharrem Aksem'in ailesinin köylülerin ve görgü tanıklarının ifadesine başvurduğu bilgisini paylaşan Öz, şöyle devam etti:

“Aile fertleri ve görgü tanıkları Muharrem ile en son dün saat 16.00 sularında iletişim kurulduğunu, kendisinden haber alınmayınca da çalışma başlattığını ve saat 22.00 gibi merada cansız bedenini bulduklarını belirttiler. Ölüm nedeni şu aşamada belli değil. Otopsi raporunu inceledim, yüzünde ve vücudunun bazı bölgelerinde delik ve yara izleri ve vücudunun içinde metal parçaları çıkmış. Buna ilişkin detaylı bir şey söyleyemiyorlar. İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’ne gönderdiler, kesin sonuca göre mermi yarası mı şarapnel parçasına bağlı bir yaralanma mı olduğu adli tıp raporu ile ortaya çıkacak.”

'OTOPSİ SONUCUYLA KESİN BİLGİYE ULAŞILACAK'

Hatice Öz, Aksem'in köpek yakalamak için bölgeye gittiğini belirterek, alanın atış talimi için kullandığını söyledi.

Öz, “Gencin cenazesinin bulunduğu alan daha önce mera olarak kullanılıyordu, daha sonrası burası güvenlik güçlerine tahsis edilmiş. Görgü tanıkları alanda atış talimi yapıldığını belirtti. Muharrem’in ölümüne ilişkin çevreden farklı yorumlar yapılsa da otopsi sonucuyla kesin bilgiye ulaşılacaktır” dedi.

Avukat Öz, olaya ilişkin henüz herhangi bir tutuklama olmadığı bilgisini de paylaştı.

İHD: GÖRGÜ TANIKLARIYLA GÖRÜŞTÜK, RAPORUMUZU AÇIKLAYACAĞIZ

Konuya ilişkin aile ile görüşen İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi, yaptığı açıklamada “Gencin, kolluk güçlerinin atış talimi yaptığı ve önlem alınmayan yere yakın bir bölgede hayatını kaybetmiş olduğu olayın takipçisi olduğumuzu, meydana gelen olaya ilişkin gözlem ve raporlarımızı ilerleyen günlerde paylaşacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin ulaştığımız İHD Urfa Şubesi Başkanı Mustafa Vefa, Muharrem Aksem'in cesedinin atış taliminin yapıldığını 400 metre mesafede bulunduğunu dile getirerek, “Biz aile ve görgü tanıkları ile görüştük. Görgü tanıkları önceki gün, gün boyu bahse konu alanda atış talimi yapıldığını söyledi. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin ayrıntılı raporumuzu açıklayacağız. Söz konusu alan gayri resmi olarak atış talim yeri olarak kullanıyor. Daha önce köy muhtarı girişimlerde bulunmuş ancak sonuç alınamamış. Biz İHD olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.

Bir hafta önce okulu bırakan ve hayvanlarla ilgilenen Muharrem Aksem'in cenazesi otopsi işlemleri sonrası ailesi tarafından alınarak Çalışkanlar Mahallesi mezarlığında defnedildi.

Aksem’in ailesi cenaze nedeniyle açıklama yapmak istemedi.