Memleket gündemi yine bir haftadır bir delilik halinde. Covid
salgını, ölenler, hastalananlar, mutasyonlar, varyantlar, her
seferinde iki ay sonra geleceği söylenen ve bir türlü gelmeyen aşı
bollukları, içki yasağı tartışmaları… Bence bizler bu saate kadar
balataları tamamen sıyırmadıysak çok sağlam insanlar olduğumuza
inanabiliriz. Bakın ilk cümlede o kadar şey saydım, ilk anda tam
kapanmaya girdiğimiz aklıma gelmedi, hani içinde bulunduğumuz hali
ortaya koysun, ibret olsun diye bunu da buraya not
düşeyim.
İşte bu süreçlerle yaşarken benim en sık başvurduğum
yöntemlerden biri malumunuz olduğu üzere kendimi mutfağa atmak.
Özellikle de farklı denemeler yapmak. Bu denemeler malzemelerle de
olabiliyor, pişirme teknikleri ile de. Bu ara tam da mevsimi
olduğundan, özellikle enginarın başı çektiği taze sebzeleri de
bolca tüketmeye çalışıyorum.
İşte bu noktada, iki hafta önce iç baklalı enginar çorbası
tarifi yazdıktan hemen sonra, çok uzun yıllardır tanıdığım, yine
uzun yıllardır hiç karşılaşamadığım, ama sosyal medya sağolsun hep
temasta olduğum çok değerli bir arkadaşım bana kendisinin de bir
süredir Urla’da enginar ve çeşitli sebzelerin satışını yapan ve
yine Urla bölgesinde yaşayan kadınların ürünlerini tüketici ile
buluşturan Urlabahçe girişiminde olduğunu söyledi. İyi ki de
söylemiş.
Urlabahçe, Instagram’da kolayca bulabileceğiniz bir sayfa.
Yukarıda belirttiğim üzere, Urla enginarları, hem çanak hem de baby
enginar olarak başlıca ürün diyebiliriz. Ancak bunun yanı sıra,
Karaburun’dan gelen limonlar, karışık Ege otları, kuşkonmaz gibi
taze ürünleri de tüketici ile buluşturuyorlar.

Bence daha da değerli şeylerden biri, yörede yaşayan kadınların
hazırladığı el açması börekler, reçeller, turşular gibi bir çok
ürünün de satışını yaparak, kadınların emeğinin karşılığını
almalarına destek olmaları. Bu tür girişimleri desteklemek bizlerin
de boynumuzun borcudur.
Ürün kaliteleri zaten çok iyi, bir defa işlerini doğru
yapıyorlar, her gün gönderim yok, ürünlerin en iyi şekilde hazır
olacağı süre beklenip öyle toplanıyor, toplandığı günün akşamı da
yola çıkmış oluyor. El açması börekler ise bambaşka bir konu,
enginarlı böreği mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Paketlemeleri
de gayet güzel, kargoları son derece hızlı, salı sabahı Urla’da
toplanan ürünler çarşamba sabahı Ankara’ya ulaşmıştı.
Sonuç olarak Urlabahçe’yi sizlere tavsiye etmemem imkansız,
Instagram sayfaları üzerinden (@urlabahçe) ulaşabilir, isterseniz
de +90 533 653 01 73 numaralı Whatsapp hattından bilgi
alabilirsiniz. Instagram sayfaları da özellikle enginarlı tarifler
konusunda bir kaynak haline gelmiş, mutlaka göz atmanızı
öneririm.
Sağlıklı, keyifli günler dilerim.