Üsküdar'da binada patlama: 4 yaralı

Üsküdar'da bir binada patlama meydana geldi. Yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 5 katlı bir binada meydana gelen doğalgaz kaynaklı patlama sonucu 4. kattaki dairenin duvarları yıkıldı. İtfaiye ekiplerinin yönlendirildiği binada 4 kişi yaralandı.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada 4 kişinin yaralandığını, ikisinin ise durumunun ağır olduğunu söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise "Patlama sonrası 6 bina tahliye edildi. Ölen vatandaşımız yok. 3 yaralımız var. 2'sinin durumu çok hafif. Biri patlamanın şiddetiyle pencereden yere düşüyor. Kırıkları var" dedi. 

YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki 3 katlı binanın en üst katında meydana gelen patlamada yaralanan 4 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

İş makinelerinin getirtildiği binada hazırlıklar yapılarak yıkım çalışmasına başlandı. Bu sırada, polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. İş makinelerinin sokağa girdiği sırada apartmanda oturanlar, evlerine girmek istedi. Polis, yıkılma riski olan apartmana girilmesine müsaade etmezken, bina sakinleri yıkım anlarını gözyaşları içinde izledi. Öte yandan sokaktaki 5 binanın daha tahliyesine karar verildi.



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yerlikaya, patlamanın sebebinin henüz İtfaiye Daire Başkanlığınca açıklanmadığını belirterek, "Ama onların da kanaatleri doğal gaz sıkışması olduğu yönünde. Kesin ortaya çıkınca kamuoyu ile paylaşılacak. Patlamadan dolayı maalesef 4 yaralı var, maalesef 1'inin durumu ağır. Dr. Lütfi Kırdar Hastanemizde tedavi ediliyor. Diğer 3 yaralımız Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde. Saat 19.30 itibarıyla 1 yaralımız tedavi sürecini tamamlayarak taburcu edildi" diye konuştu.

Patlamanın meydana geldiği apartmanda 42 kişinin yaşadığı aktaran Yerlikaya, Valilik, kaymakamlık, ilçe belediye başkanlığı, AFAD ve Kızılay olarak vatandaşların yaralarını sarmak ve evlerini eski haline getirmek için bir arada olduklarını söyledi. (AA)