'Üst düzey AKP yöneticisi FETÖ'den suçlananları kurtardı'

MHP'li eski vekil Kilci: Üst düzey bir AK Parti yöneticisi iki gün beklediği adliyeden FETÖ'cüleri çıkardı.

Abone ol

DUVAR - MHP Kayseri eski milletvekili Hasan Ali Kilci, 'FETÖ' ile mücadelenin yüzde 5 düzeyinde dahi yapılmadığını öne sürdü. Kilci "Şimdi bakıyoruz 3-5 gariban ya tutuklu, ya ihraç ya da açıkta" dedi.

Sözcü'den Kamil Elibol'a konuşan Kilci, üst düzey bir AK Parti yöneticisinin iki gün süreyle Kayseri Adliyesi'nde beklediğini ve 'FETÖ'den suçlanan kişileri adliyeden kurtardığını iddia ederek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü var ama, FETÖ'nün inlerine girilemiyor” açıklamasında bulundu.

2 GÜN ADLİYEDE BEKLEDİ

'Fethullahcı' olarak nitelendirdiği birçok kişinin halen devlet kademelerinde görevde olduğunu savunan Kilci, şu iddialarda bulundu: “Gerçek Fetullahçılar şu anda geziyor, fink atıyor. Birçoğu da devlet kademelerinde halen görevde. Kayseri'de FETÖ ile ilgili mücadelenin yüzde 5'i bile yapılmadı. Asıl sorun siyasi ayakta.' Kayseri'de FETÖ mensubu olmak bir dönem yükselen değer gibiydi, herkes ona sarılmıştı.

Şimdi bakıyoruz 3-5 gariban ya tutuklu, ya ihraç ya da açıkta. Halbuki, gerçek Fetullahçılar şu anda geziyorlar, fink atıyorlar memlekette. Birçoğu da devlet kademelerinde halen görev yapıyorlar. Bunların Türkiye'deki en önemli şehri Kayseri'dir. Halen Kayseri'de FETÖ ile ilgili mücadelenin yüzde 5'i bile yapılmadı.”