'Utandırma' stratejisi: Japonya'da karantina kurallarını ihlal eden üç kişiyi devlet ifşa etti

Japonya Sağlık Bakanlığı, yurtdışından dönüşte karantina kuralını ihlal eden üç vatandaşının ismini kamuoyuna açıkladı. Japonya'nın 'utandırma' stratejisi bir ilk teşkil ediliyor.

Abone ol

DUVAR - Yurtdışı seyahatten dönen herkesin Covid nedeniyle iki hafta karantinada kalması gereken Japonya'da, bu kuralı ihlal eden üç kişinin ismi Sağlık Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklandı. Bakanlığın bu 'utandırma' stratejisi, vatandaşların kurallara uymasını sağlamak konusunda bir ilk teşkil ediyor.

Bakanlık açıklamasında, isimleri kamuoyuna açıklanan bu kişilerin kısa üre içinde yurtdışından döndüğü ancak yetkililerle temas kurmadığı belirtildi. Japonya'da ülke dışından dönen kişilerin iki hafta karantinada kalması ve bu süreçte bir cep telefonu uygulaması üzerinden yerleri ile sağlık durumlarını yetkililere bildirmesi gerekiyor.

Bu kuralı ihlal eden üç kişinin isimlerinin ifşa edilmesi, sosyal medyada da merak uyandırdı. Birçok Twitter kullanıcısı, ismi açıklanan kişilerin ne iş yaptığı ve nerede yaşadıkları konusunda spekülasyonlarda bulundu. 

Japonya Sağlık Bakanlığı'nın bu adımı, kurallara uymayan herkesin ifşa edilebileceği konusunda bir tehdit olarak yorumlandı. (DIŞ HABERLER)