Uyuşturucu sorununu anlatan gazetecilere 'özendirme' suçlaması

Türkiye’de metamfetamin satışı ve kullanımının ulaştığı boyutu anlatan belgesel nedeniyle Gazeteciler Tunca Öğreten ve Murat Baykara’ya dava açıldı. 

Abone ol

DUVAR - Gazeteciler Tunca Öğreten ve Murat Baykara’ya 2023 yılında hazırladıkları ödüllü 'Met Çıkmazı' belgeseli nedeniyle dava açıldı. Gazetecilere "uyuşturucuya özendirme" ve "suçu bildirmeme" suçları yönetiliyor.

İlk duruşma, Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 31 Ekim’de görülecek.

Avukat Tuba Torun davayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belgeselin amacının kamuyu ve kamu görevlilerini uyuşturucunun geldiği boyut noktasında aydınlatmak ve önlem alınmasını sağlamak olduğunu söyledi:

"- Ne yazık ki hukuken geldiğimiz noktada şaşırtıcı olmayan bir biçimde savcılarımız yine suçluyu kovalamak yerine suçu/suçluları işaret edenleri kovalıyor. Uyuşturucuya özendirme suçu kastla işlenir.

- Belgeselin amacı ise bilakis uyuşturucu belasına çare aranmasıdır. Suçu bildirmeme suçunun temel gerekçesi ise işlenmekte olan bir suçun neticelerini sınırlandırmaktır. “Met Çıkmazı” belgeselinin amacı da tam olarak bu iken gazeteci arkadaşlarımızın cezalandırılmak istenmesi kötü niyetten ibarettir ve kesinlikle kabul edilemez."

YouTube’da üç milyona yakın gösterim alan belgesel, Türkiye’de metamfetamin satışı ve kullanımının ulaştığı boyutu saha araştırması, tanıklar ve uzmanlar eşliğinde çarpıcı bir biçimde ortaya koyuyor.

(HABER MERKEZİ)