Üzerine kapı düşen çocuğun ailesi: Mahkeme firmaya ödül verdi

Kocaeli Derince’de okulun bahçe kapısı üzerine devrildiği için ölen ilkokul öğrencisi Mehmet Ali İşler davasında, kapıyı yapan firmanın sahibine verilen hapis cezası, para cezasına çevrildi.

Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Turgut Reis İlkokulu’nda oyun oynarken üzerine bahçe kapısı devrilmesi sonucu vefat eden Mehmet Ali İşler davasında karar çıktı.

Kararda, 200 kiloluk kapıyı yapan firma sahibi Hüseyin Er’e 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası 24 bin liralık para cezasına çevrilerek, 24 eşit takside bölündü. Mehmet Ali İşler’in babası olan Selahattin İşler, duruma isyan ederek “Onlara ödül, bize ceza verdiler” dedi.

‘CEZAYI BİZ ALDIK’

7 yaşında vefat eden Mehmet Ali İşler’in babası Selahattin İşler, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bu kararı verenlerin vicdanı yok mu? Kararı kabul etmiyoruz, üst mahkemeye başvuracağız. Beklediğimiz bir karar olmadı. Çünkü hem kapıyı yapan firma hem okul yönetimi ödüllendirildi resmen, cezayı alan biz olduk” dedi. Daha ağır bir karar beklediklerini belirten İşler “Para cezası verdiler. Bu, bizi çok üzdü ve yaramızı dağladı. Kapıyı yapan firmaya 3 yıl 4 ay ceza verildi ve bu ceza 24 bin lira paraya çevrildi. Okul yönetimi de beraat etti. Bizi cezalandırıp sanıkları ödüllendirdiler” şeklinde konuştu.

‘ÜST MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ’

Ailenin Avukatı Hüseyin Keleş ise verilen cezaların göstermelik olduğunu belirtti. Keleş “24 bin lirayı 24 takside böldüler. Bu, bizi ve aileyi çok yaraladı” dedi. Bunun dışında okul müdürü ve sınıf öğretmenin de beraat ettiğini hatırlatan Keleş, “Bu karar kesinlikle hukuka aykırı, kararı kesinlikle üst mahkemeye taşıyacağız. Umudumuz üst mahkeme tarafından bozulması ve gerekli cezaların çevrilmesi” diye konuştu.