Üzerine yıldırım düşen gencin boynundaki zincir yandı

Ardahan kırsalında üstüne yıldırım düşen 2 gençten birisinin boynundaki zincirin yanması nedeniyle derisinde yanıklar oluştu.

Abone ol

DUVAR - Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Sarıgül köyünde hayvan otlatırken üstlerine yıldırım düşen Mustafa Can Bilgili (18) ile Yusuf Can (18) yaralandı. Yıldırımın düşmesi sonrası boynundaki zincir alev alan Can'ın derisinde yanıklar oluştu.

DHA'nın haberine göre; çoban olmadığı için gençlerin sırayla hayvanları otlamaya götürdüğü bir mahallede yaşayan Bilgili ve Can, inekleri yaylaya götürdü. Öğleden sonra başlayan sağanaktan korunmak için bir şemsiyenin altına sığınan ikiliye bu sırada yıldırım çarptı. 

Olaydan sonra yaylada yaşayanlar, baygın haldeki ikili için sağlık ekiplerine haber verdi. Bilgili ve Can, önce Ardahan Devlet Hastanesi'ne, sonra ise Erzurum Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bilgili tedavisi tamamlanıp taburcu edilirken, Can'ın tedavisi sürüyor. 

'GÖZÜMÜ ERZURUM'DA AÇTIĞIMDA DOKTORLAR MÜDAHALE EDİYORDU'

Olayı anlatan Can, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl hayvanları otlatacak çoban bulamadık. Köydeki gençler sırayla hayvanları yaylaya götürüp otlatıyordu. Sıra bana ve Mustafa'ya gelmişti. Sabahın erken saatlerinde inekleri otlatmak için yaylaya götürdük. Hava kapalıydı ve zaman zaman hafiften yağmur yağıyordu. Saat 15.00 gibi yağış şiddetini artırdı. Islanmamak için Mustafa ile açtığımız şemsiyenin altına girdik. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Gözümü Erzurum'da açtığımda doktorlar müdahale ediyordu. Şemsiye ile boynumdaki zincir kolye parçalanmış, telefonum da arızalanmış. Arkadaşım ayaklarındaki ağrı nedeniyle iki gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Boynumdaki zincir derimi yakmış ve izi çıkmış. Tedavim bu nedenle uzadı. Kolyeme ne olduğunu bilmiyorum görenler parçalandığını söylüyor." (HABER MERKEZİ)