Uzman isim banka müşterilerini uyardı: Uyurken dolandırılabilirsiniz

Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, internet bankacılığı dolandırıcılığının dijitalleşme ile son dönemde arttığını söyledi. Kınık, gece 02.00 ila 05.00 aralığına işaret etti.

DUVAR - Adli Bilişim Uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, son günlerde internet bankacılığı mağdurlarının arttığını belirterek, "Herkes derin uykuya daldığında siber dolandırıcılar, devreye giriyor. Gece 02.00 ila 05.00 aralığında sizin adınıza kredi çekip, havale yapıyor ve hesapları boşaltıyorlar. Bankalar bu tarz dolandırıcılığa karşı yapay zeka uygulamalarını kullanmalı. Gece hiç işlem yapmamış bir kullanıcı adına havale gerçekleştirmek ya da onun adına kredi çekme işlemini şüpheli işlem olarak nitelendirmeli ve bu noktada hesaba bloke koymalı" dedi.

Haberin Devamı
Son seçim anketi: Erdoğan tüm rakipleri karşısında kaybediyor Cem Garipoğlu’nun mezarındaki kanlı poşetin sırrı ortaya çıktı Barcelona, Real Madrid'i ezdi: Tarihi hezimette Arda Güler faktörü Türkiye'nin 'en iyi' 20 üniversitesi belli oldu BDDK açıkladı: Türkiye'nin en zengin 10 şehri belli oldu Tarım Bakanlığı'ndan yeni liste: Kırmızı et ve yoğurttan ne çıktı?