Uzmanı anlattı: İkinci el otomobilde alım zamanı mı?

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil almak için temmuz ve ağustos aylarının en uygun dönem olduğunu söyledi. Erkoç, sonbaharda fiyatların yükseleceğini öngörüyor.

DUVAR - İkinci el otoda daralma haziran ayında da devam etti. Fiyatlar dip noktada; ancak trendde radikal değişimler bekleyen uzmanlar ‘alım zamanı’ diyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Motorlu Kara Taşıtı İstatistikleri verilerine göre haziran ayında 2023 yılının aynı ayına göre ikinci el otomobil piyasası yüzde 25 oranında daraldı. Geçen senenin haziran ayında 583 bin 627 adet olarak gerçekleşen ikinci el otomobil pazarı, bu yılın aynı ayında 435 bin 828 adet oldu. Yıl geneline bakıldığında ise 2023’ün ilk 6 ayında 3 milyon 918 bin 848 olan pazar bu yılın aynı döneminde yüzde 17,7 daralarak 3 milyon 224 bin 873 adette kaldı.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle... 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak ülkelerin kıyafetleri