Uzmanı anlattı: Kalbiniz kırıldıysa dikkat edin

Herkesin zaman zaman kullandığı 'kalbim kırıldı' teriminin bilimsel karşılığını merak ettiniz mi hiç? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, kırık kalp sendromu için uyarılarda bulundu.

DUVAR - Aşırı üzüntü ve keder sonucu ortaya çıkan Kırık Kalp Sendromu, yani bilimsel adıyla Takotsubo Kardiyomiyopati bazen gerçekten kalbimizi etkileyebilir. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu duygusal stresin kalp üzerindeki etkilerini ve kalbinizi nasıl koruyabileceğinizi anlattı.

Yazıcıoğlu, İndigo dergisine yaptığına açıklamada Kırık Kalp Sendromu'yla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Adından da anlaşılacağı üzere, genellikle ciddi duygusal ya da fiziksel stres sonrası ortaya çıkar. Bu sendrom genellikle geçicidir ve uygun tedavi ile çoğu insan tamamen iyileşir. 

Haberin Devamı
Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar TOGG'un satış rakamları belli oldu