Uzmanından uyarı: Meyve, sebze ve yeşilliklerde pestisitten kurtulmanın 8 yolu
Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, her türlü sebze ve meyvede, ‘yıka, soy, yoksa yeme‘nin temel ilke olduğunu söylüyor.
DUVAR - Türkiye'de sağlıklı gıda sorunu tartışmasında ilk sırada 'pestisitler' geliyor.
Pestisit, tarımda ekinlere ve bitkilere zarar verme potansiyeli bulunan haşereleri, istenmeyen yabani otları, böcekleri yok etmek ve kontrol altında tutmak için kullanılan kimyasal bir madde.
Pestisitin, böcek öldürücü (insektisit), ot öldürücü (herbisit), mantar öldürücü (fungusit) gibi çeşitleri bulunuyor. Pestisitler gıdalarda kalıntı bırakıyor ve bu da sağlık için çok zararlı. .