Uzmanlar uyarıyor: Kötü amaçlı reklamlara karşı nasıl korunulur?

Bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı reklamlarla ilgili yeni yollar denediğini belirten siber güvenlik uzmanları reklamlara karşı korunmak için neler yapılabileceğini sıraladı.

Abone ol

DUVAR - Dijital güvenlik şirketi ESET arama sonuçlarında gizlenen kötü amaçlı reklamlara karşı neler yapılabileceğini paylaştı.

2023 yılında Google'ın reklam ağını kötüye kullanan 1 milyardan fazla reklamı engellediğini belirten ESET, bilgisayar korsanlarının yeni yollar bulmaya devam ettiğini belirtti.

Kötü amaçlı reklamlara karşı korunmak için şu maddeler sıralandı:

-Farkındalık geliştirmek, siber güvenli bir yaşama doğru atılan ilk adımdır. Sadece bu blog yazısını okumuş olmanız bile kötü amaçlı reklamcılığın kurbanı olmamanız için önleyici bir tedbirdir.
-Tarayıcı parmak izini sınırlayın, sadece gizlilik için değil. Kötü niyetli sitelerin ve aktörlerin cihazınızı tanıması için potansiyel bir yolu ortadan kaldırır.
-Saygın bir reklam engelleyici kullanın; bu reklamların size ulaşmasını engellemenin bir yoludur ve yüzde 100 etkili olmasa da diğer ipuçlarımızla birlikte işe yarayacaktır.
-Çeşitli açılır pencerelere, izin isteklerine ve diğer istenmeyen tarayıcı davranışlarına karşı dikkatli olun.
-Cihazlarınızı ve yazılımlarınızı güncel tutun. Bazı güvenlik açıkları kolayca istismar edilebilir ve bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırabilir.
-Gerçek zamanlı korumaya sahip güçlü bir güvenlik çözümü kullanın.