Uzmanlar yorumladı: Yoksullaştıran büyüme

Ekonomik büyümeyi yorumlayan uzmanlar, emeğin aldığı payın yüzde 32,6'dan yüzde 25,4'e düştüğüne dikkat çekerek, "Yoksullaştıran büyüme" yorumunda bulundu; büyümenin, tüketimle geldiğine vurgu yaptı.

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan ekonomik büyüme verileri, hükümet tarafından 'başarılı bir performans' olarak lanse edildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'ihracatın büyümeye 3,87 puan katkı verdiğini' belirterek, "Büyümenin yarısı mal ve hizmet ihracatından kaynaklanmıştır. Net mal ve hizmet ihracatının büyümeye katkısı ise 2,7 puan olmuştur" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ise "Türkiye, verisi açıklanan OECD ve G20 ülkeleri içerisinde yılın ikinci çeyreğinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olmuştur. Son iki buçuk yıldır makine ve teçhizat yatırımlarındaki güçlü yıllık artış bu dönemde de yüzde 17,8 ile devam etmiştir. Bu gelişmeyi üretim kapasitemizin artırılması açısından olumlu değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıl sonuna kıyasla yaklaşık 900 bin kişilik ilave istihdam sağlandı ve işsizlik oranı yüzde 10,3’e düştü. Türkiye Ekonomi Modeli ile elde ettiğimiz bu kazanımlar yılın kalan döneminde de sürecektir. Artık ekonomimizin alamet-i farikası dengeli, sürdürülebilir ve istihdam odaklı büyümedir" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 2 milyon TL'nin geri ödemesi Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri Fatih Portakal asgari ücreti hesapladı: 'Verirler mi?' 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda