Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek

Uzmanlar, günümüzde yapılan işlerin neredeyse üçte ikisinin önümüzdeki 10 yıl içinde yok olacağı öngörüsünde bulunurken, pek çok mesleğin yapay zeka tarafından yapılabileceğini belirtiyor.

DUVAR - Yapay zeka, veri bilim ve robotik alanındaki çığır açan gelişmeler iş hayatında köklü değişikliklere neden olabilir. Yapılan araştırmalar pek çok mesleğin özellikle yapay zeka alanındaki gelişmelerden olumsuz etkileneceğini gösteriyor. Uzmanlara göre, kimi meslekler 2030 yılına kadar ya yok olup gidecek ya da en çok aranan mesleklerden olacak. Bazı işlerin yapay zeka tarafından otomatik olarak yapılabilmesi bazı mesleklerin modasının geçmesine hatta yok olmasına neden olacak.

Haberin Devamı
Uzmanlara göre birkaç sene içerisinde kaybolacak 7 meslek Faiz oranları güncellendi: İşte 200 bin TL'nin geri ödemesi Altın fiyatları 'uçtu': Kritik 48 saat yarın başlıyor... Pazartesi gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG İslam Memiş'ten altın ve dolar için '48 saat' uyarısı: Çok dikkat edin En iyi aile arabaları seçildi: Kore markası zirvede