Vahap Seçer: Alt gelir grubu için küçük daireler yapacağız ve kiraya vereceğiz

Vahap Seçer, sosyal konut projesinin anlatarak, "Alt gelir grubu için küçük daireler yapacağız ve kiraya vereceğiz. Binlerce konut yapacağız. Hem kira, hem kira öder gibi satış yapacağız" dedi.

Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Adayı Vahap Seçer, Tarsus’ta bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. Başkan Seçer, fabrika girişinde işçiler tarafından karşılandı.

Ziyarette kadınların ağırlıkta olduğu işçilere seslenen Başkan Seçer, 2019 seçimlerinde de aynı fabrikayı ziyaret ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık. Kadınları çok önemsiyoruz. Özellikle Mersin gibi göçle büyüyen ve her kültürün olduğu bir yerde kadın sorunları öne çıkıyor. Bunu mutlu olarak söylemiyorum ama bu bir gerçek. Kadın çalışmalı, ekonomik bağımsızlığı olmalı ki eşine bağımlı olmasın. Kadının ekonomik olarak özgürlüğe ihtiyacı var, bir mesleğinin olması lazım. Meslek edindirme kurslarına önem veriyoruz. Bahçe Mahallesi’nde bir tane kurs açacağız. Duvar ustası, sıvacı, kaynakçı, mobilyacı olmak üzere her konuda eğitim alıyorlar. Her birimde çalışan kadınların sayısı arttı. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan her 100 kişiden 26’sı kadın. Daire başkanı da temizlik işçisi de şoför de marangoz da var. Kadınlar her alanda olsun istiyoruz ve bunu önemsiyoruz.”

Sosyal Konut Projesi’nden de bahseden Seçer, şu bilgileri verdi:

“Alt gelir grubu için küçük daireler yapacağız ve kiraya vereceğiz. Binlerce konut yapacağız ve Tarsus’ta da yapacağız. Hem kira, hem kira öder gibi satış yapacağız. Gelecek 5 yıl için bizi heyecanlandıran en önemli projemiz bu. Size de bunun sözünü veriyoruz. Biliyorsunuz kira bedelleri çok yüksek. Binlerce daire yapacağız. Belediye alt gelir grupları için uygun fiyatlarla kiraya verecek ve uygun fiyatlarla satışını yapacak. Sosyal Konutlar hem burada hem Mersin merkezde hem de diğer ilçelerimizde olacak.”