Vahap Seçer: Çiftçimiz çalışkan, önemli olan kadir kıymet bilmeyen iktidarların olmamasıdır

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Çiftçimiz çalışır, çalışkandır, üretir. Önemli olan kadir kıymet bilmeyen iktidarların olmamasıdır" dedi.

Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Tropikal Meyve Şenliği’ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çiftçilerin her zaman akıllı yöneticiler tarafından baş tacı edildiğini belirtti.

Tarımın emek yoğunluklu bir sektör ve Türkiye’nin de coğrafyasındaki binlerce çeşit endemik bitkilerle, bereketli toprakları ve çalışkan, üretken insanlarıyla tarım toplumu olduğunu vurgulayan Seçer, şunları kaydetti:

"Her tarafta bereket var. Çalış, üret, alın teri dök, mutlaka başarılı olursunuz. Çalışmıyor mu çiftçi, elbette çalışıyor. Fazlasıyla çalışıyor, üretiyor. Bizim milletimiz çalışkandır."

Çiftçilerin çalışkanlıklarına karşın iktidar tarafından yeterince desteklenmediklerinin altını çizen Seçer, “Bizim çiftçimiz çalışır, çalışkandır, üretir. Önemli olan kadir kıymet bilmeyen iktidarların olmamasıdır, çiftçinin emeğini, önemini bilmeyenlerin olmamasıdır. Çiftçi dünyanın neresine giderseniz gidin desteklenir. Onun için genel politika şudur; hükümetler çiftçiyi önemser. Hele hele bizim gibi tarım toplumlarında daha fazla önemser” diye konuştu.