Vahap Seçer: 'Mersin'in dijital ikizini oluşturacağız'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Kentin Dijital İkiz Platformu’nu oluşturacağız. Şehrin dijital ikizini oluşturarak büyük veriye dayalı yönetim platformunu sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi’ne katıldı. Gelecek 5 yılda planladıkları yenilikçi belediyecilik anlayışı içerisinde ‘Bütünleşik Akıllı Kent Yönetim Merkezi’ni kuracaklarının da müjdesini veren Seçer, “Kentin Dijital İkiz Platformu’nu oluşturacağız. Şehrin dijital bir ikizini oluşturarak, büyük veriye dayalı bir yönetim platformunu sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni Nesil İletişim Altyapısı, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka gibi teknolojilerle donatılmış bir şehir yönetim platformu oluşturarak, şehirdeki farklı alanlardaki Akıllı Kent uygulamalarını sunacağız. Enerji, ulaşım, çevre, su, sağlık gibi kritik alanlarda şehrin sürdürülebilirliğini artıracağız” dedi.

Kariyer Merkezi’nin toplantılarına zaman zaman kendisinin de katıldığını söyleyen Seçer, 5 yıl boyunca kentin birleşenlerini bir araya getiren önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Kariyer Merkezimiz 5 yılda değerli çalışmalara imza attı. Yaptıkları en iyi çalışmalardan biri de üniversiteleri, odaları, birlikleri, sivil toplumu, vakıfları; toplamda 47 kurum ve kuruluşu bir araya getirerek, İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu kurması oldu. Etkin çalışan bir kurul, kentteki tüm aktörler var. Öncüsü Mersin Büyükşehir Belediyesi ama zenginleştiren 47 ayrı kurum var” diye konuştu.

Seçer, Kariyer Merkezi’nin verdiği hizmetlerin rakamsal verilerini aktararak, “Bugüne kadar 38 bin yurttaşımız şahsen müracaat etti. 25 bin kişi iş veya kursa yönlendirildi. 14 bin kişi bizden veya bizim yönlendirdiğimiz kurslardan kişisel ve kurumsal gelişim eğitimleri aldı. 12 bin kişiyle mülakat simülasyonu yapıldı. Özel sektör ağırlıkta olmak üzere 6 bin kişinin istihdamına da katkı sunduk” dedi.

'216 KURSTAN 4 BİN 63 KURSİYER FAYDALANDI'

Mersin Büyükşehir’in Meslek Edindirme Kurs Merkezleri’nin de olduğuna değinen Seçer, bu tarz çalışmaları çok değerli bulduklarına vurgu yaparak şunları söyledi:

“MERCEK olarak andığımız toplamda 4 Meslek Edindirme Kursumuz var. Aktif olarak 30 ayrı kursumuz ve şu ana kadar 641 kursiyerimiz var. Bugüne kadar da toplam 216 kurstan 4 bin 63 kursiyer faydalandı. Bu alanda çalışmalarımızı ikinci 5 yılımızda da sürdüreceğiz, daha etkin çalışmalar yapacağız. Bu ilk 5 yılda da önemli deneyimler elde ettik.”

'KARİYER MERKEZİMİZİ İKİNCİ 5 YILDA DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ'

Yeni dönemde İstihdam ve Kariyer Kampüsü kuracaklarını da müjdeleyen Seçer, kampüste 3 hizmetin birlikte sunulacağını söyledi. Kariyer Merkezi’ne ek bir hizmet bacağı oluşacağından söz eden Seçer, şöyle devam etti:

“Bir diğer hizmet bacağımız da; genç istihdamına katkı, gençlere iş arama sürecinde mentorluk, üniversite-sanayi-kent iş birliğine katkı, staja, istihdama, iş bulmaya ve girişimciliğe destekten oluşan Kampüs Mersin olacak. Yine bir diğer hizmet bacağı da Garaj Mersin. Bu da girişimcilik çalışmaları, teşviklere erişim desteği ve iş planı hazırlama içerikli hizmet bacaklarımız olacak. Kariyer Merkezimizi 5 yılda nasıl başladığımız noktadan çok daha zengin, birikimli, donanımlı, gelişmiş bir kurumsal hüviyet haline getirdiysek, ikinci 5 yılda da bu çalışmalarla daha güçlü bir hale getireceğiz.”

'LOJİSTİK, TARIM, TİCARET GİBİ ALANLARDA DA BU ZİRVELERİ YAPACAĞIZ'

 Bu tür zirvelerin birçok sektörde yapılacağından bahsederek, gerçekleştirilen zirvede enerji, sanat ve turizm olduğuna değinen Seçer, “Önümüzdeki günlerde özellikle spesifik olarak Mersin’de önemli olan lojistik, tarım, ticaret gibi alanlarda da bu zirveleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Gelecek 5 yılda planladıkları yenilikçi belediyecilik anlayışı içerisinde ‘Bütünleşik Akıllı Kent Yönetim Merkezi’ni kuracaklarının da müjdesini veren Seçer, “Kentin Dijital İkiz Platformu’nu oluşturacağız. Şehrin dijital bir ikizini oluşturarak, büyük veriye dayalı bir yönetim platformunu sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni Nesil İletişim Altyapısı, Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka gibi teknolojilerle donatılmış bir şehir yönetim platformu oluşturarak, şehirdeki farklı alanlardaki Akıllı Kent uygulamalarını sunacağız. Enerji, ulaşım, çevre, su, sağlık gibi kritik alanlarda şehrin sürdürülebilirliğini artıracağız” dedi.

Seçer, Büyükşehir olarak gelişmeler oldukça ayak uydurmak için öncü olacaklarını ve çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.