Vahap Seçer: Sosyal konut sözümüzü Tarsus Belediyesi iş birliğinde yapacağız

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Sosyal konut sözümüz var. Bunu Tarsus Belediyesi ile iş birliği halinde yapacağız ve araziyi Tarsus Belediyesi sağlayacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısı’na katıldı.

Kentin pek çok ilçesinde sosyal konut ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Seçer, “Üst gelir grupları için sorun yok yok ama orta ve alt gelir grupları için Mersin merkezde de var, Silifke’ye gidin orada da var. Sosyal konut sözümüz var. Bunu yine Tarsus Belediyesi ile iş birliği halinde yapacağız ve araziyi Tarsus Belediyesi sağlayacak. Bunun üzerine çalışıyoruz. Modellemesini bizim yapacağımız ama Tarsus Belediyesi ile ortaklaşa yürüteceğimiz bir ‘Sosyal Konut’ projesini Tarsus’ta mutlaka düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm bu çalışmaları planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini aktaran Seçer, “Biz programlı çalışmak zorundayız ki bütçe, yatırım bütçesi, gelir bütçesi bu dengeleri tutturalım. Bir belediyenin yüzde 99,5 bütçe gerçekleşmesi olur mu? Bizde olur. Çünkü hayali bir şey yazmıyoruz yatırım programına. Nereye ne yapacağımızı biliyoruz. Böylelikle bugünlere geldik. Bundan sonra çok daha fazla hizmetler olur. Ben belediyemle, belediyemin gücüyle övünüyorum. Bizde; ‘Öldük, bittik, bizim gelirimiz yok, borcumuz çok, ne yapalım asfaltımız yok’ diye bir anlayış yok. Türkiye’nin gelirde ilk 7 belediyesi arasındayız” dedi.