Vaka sayıları düşen Almanya'da maske zorunluluğu

Almanya'daki korona virüsü salgınında yeni vaka sayılarındaki artış eğilimi sürüyor. Ülkede son 24 saatte 1018 yeni vaka tespit edilirken, ikinci dalga riskine karşı maske zorunluluğu getirildi.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında uyguladığı stratejiyle yakından izlenen Almanya'da vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Ülkede son 24 saatte 1018 yeni vaka tespit edilirken, toplam sayı 155 bin 193'e yükseldi. Son bir gün 110 kişinin korona virüsünden öldüğü, toplam ölü sayısının da 5 bin 750'ye açıklandı.

ALMANYA'DA HERKES MASKE TAKACAK

Sokağa çıkma kısıtlamalarını geçtiğimiz hafta kademeli olarak hafifleten Almanya'da, ikinci bir dalganın engellenmesi için herkese maske takma zorunluluğu da getirildi. Toplu ulaşım araçlarını kullananların ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takması zorunlu hale getirildi. Halktan, alışveriş sırasında da maske takmaları istendi.

EKONOMİ BAKAN: KADEMELİ KALDIRIN

Federal hükümetin Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise ülkedeki 16 eyalete kısıtlamaları kaldırırken dikkatli davranma, temas oranını bir anda artırmamak için kademeli adımlar atma çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)