Vakıflara radyo-televizyon vizesi: Sendika ve derneklere yok

Torba yasayla vakıfların radyo ve televizyon lisansı almasının önü açıldı. CHP sendika ve derneklere de aynı hakkın tanınmasını istedi. AK Parti reddetti.

Abone ol

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 'torba kanun' olarak da bilinen Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerinde vakıfların radyo ve televizyon yayın lisansı almasına yönelik düzenleme kabul edildi. CHP’nin sendika, kamu yararına çalışan dernek ve meslek kuruluşlarının da televizyon kurmasına olanak tanınmasını öngören teklifi ise iktidar oylarıyla reddedildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sadece vakıflara radyo ve televizyon kurma olanağı sağlayacak düzenlemenin adil olmadığını söyledi. “Adrese teslim” düzenlemenin kabul edilemeyeceğini belirten Çakırözer, çoğulculuk gereği sendikaların, kamu yararına çalışan derneklerin, kooperatiflerin ve birliklerin de radyo ve televizyon kurmalarına olanak tanınmasını istedi.

ADRESE TESLİM Mİ?

Çakırözer, “Şimdi, böyle olduğunda vakıf gibi belli bir alanda çalışmayı amaç edinmiş yapıların yayın faaliyetini istenen çoğulculuk, çok seslilikten uzak, tek yönlü bir şekilde sürdürmeleri gibi bir kaygı bizde uyanmaktadır. Özellikle, maddi yönü ağırlıklı eğitim ve başka alanlarda faaliyet göstermeleri durumunda ortaya çıkacak haksız rekabet ve kazancın nasıl önleneceği sorusu akıllarda tabii bir şekilde oluşmaktadır” şeklinde konuştu, “Bu düzenleme hangi amaçla getiriliyor, akıllarda hangi vakıf var, belli bir adres düşünülerek mi getiriliyor?” diye sordu. (DUVAR)