Valilikten Narin açıklaması: Kanlar başka çocuğa ait

Diyarbakır Valiliği, 5 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı: Kayalıklardaki kan lekesinin bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğu belirlendi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde 5 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. 

Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos Çarşamba gününden beri kayıp olan Güran arama çalışmaları sürerken, evine yaklaşık 20 metre mesafede, kayalıklar üzerinde kan lekeleri tespit edilmişti. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi.

Valilik, bölgede bulunan kan izlerinin Narin Güran'a değil, mahalledeki başka bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiğinin belirlendiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklama şöyle: 

"Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında; Kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görülmüştür.

Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir.

Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir.

Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Ne olmuştu?

Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta 15.00 sıralarında 8 yaşındaki Narin Güran’dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Narin’i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında yaklaşık 20 kilometre boyunca arama çalışması yürüttü.

AFAD’a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı. Baba Arif ve anne Yüksel Güran çifti, kızlarından gelecek müjdeli haberi bekliyor.

(SOSYAL MEDYA)