Van'da 9 kişi zehirlendi

Kar yağışının etkili olduğu Van'da hayat felç: 9 kişi sobadan zehirlendi, yollar kapandı.

Abone ol

VAN - Van’da yağan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Kar yağışı nedeniyle kamu kurumları tatil edilirken, 9 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı, birçok kişi yollarda mahsur kaldı.

Van’da son yılların en yoğun kar yağışı yaşandı. Dün akşam saatlerinde hafif aralıklarla yağan kar yağışı gece saatlerinden itibaren hayatı adeta hayatı durma noktasına getirdi. Sabah uyanan Vanlılar araçlarını kar altında bulurken, kar yağışından ötürü yoldan çıkan bir araç takla attı. Van Valiliği merkez ilçelerde görev yapan kamu memurlarına bir günlük idari izin verdi.

9 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Van’da gecenin en önemli olayı ise 9 kişinin karbonmonoksitten zehirlenmesi oldu. Alınan bilgilere göre Acil Sağlık Hizmetleri 112 Komuta Kontrol Merkezine düşen çağrı üzerine, Tuşba ilçesine bağlı Güveçli köyünde 6 kişinin ve Özalp Akçagül köyünde ise 3 kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği bilgisini aldı. 9 kişinin mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyetleriyle sağlık ekiplerini aradıkları belirtildi; sağlık görevlileri tarafından sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen 9 kişi, ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

.

HASTANE GİRİŞİ ÇÖKTÜ

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nün olduğu binanın girişinde çatıdan düşen kar yığınlarının düşmesi sebebiyle de çökme meydana geldi. Çökme sonucu 9 kişi yaralanarak acil serviste tedavi altına alındı. Bir hastane yetkilisi, çökmenin kar yağışı nedeniyle gerçekleştiğini ve olayda bir ihmal bulunmadığını söyledi.

YOLDAN ÇIKAN ARAÇTA SIKIŞAN KİŞİYİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Van merkez Edremit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil içerisinde sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

BAHÇESARAY YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de 579 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Bahçesaray kara yolundaki 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi'ni çığ tehlikesine karşı geçici olarak kapattı. Van-Hakkari kara yolunda da ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

KAMU ÇALIŞANLARINA BİR GÜNLÜK İDARİ İZİN

Van Valiliği'nden yapılan açıklama ise şu şekilde, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 24.01.2020 Cuma (bugün) İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerimizde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerine 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline 1 (bir) gün süre ile idari izin verilmiştir." (DUVAR)