Van'da 'Aşıklar Şenliği'ne yoğun ilgi

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği şenlikte Aşıklar birbirinden güzel türkü ve ezgiler seslendirdi.

Abone ol

DUVAR - Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi, Aşıklık geleneğini devam ettirmek amacıyla ‘Aşıklar Şenliği’ düzenledi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen programda Aşıklar birbirinden güzel türkü ve ezgiler seslendirdi.

Van Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen şenlikte, Aşık Bayram Denizoğlu, Aşık Selahattin Dündar, Aşık Temel Turabi, Ozan Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Aşık Mehmet Çağlari, Aşık Kazım Gülle, Aşık Muhlis Denizer ve Aşık Rahim Sağlam türküler söyledi. 

Ustalıklarını ön plana çıkarmak için atışan Aşıklar, birbirinden güzel diyaloglarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Konser sonrası Aşıklara çiçek verip teşekkür eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Aşıkları ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Aşıklarımız milletimizin ruhunu, kimliğini, temsil edeler. Onlar sadece insanların, toplulukların değil milletlerin, devletlerin, acılarını kederlerini, mutluluklarını, kahramanlıklarını kalpten, yürekten terennüm eden sanatçılardır. Siz Aşıklar, adalet, iyilik, güzellik merhamet gibi duyguların yaygınlaşması için Allah’a edilen bir duayı terennüm ediyorsunuz” dedi.

Program Aşıklara çiçek takdimi ve çekilen fotoğraflarla sona erdi.