Van'da bir pantomim sanatçısı: 'Bu işte bir sır var'

Türkiye’deki sayılı pantomim sanatçılarından olan Mustafa Erdem, sanatını geniş kitlelere ulaştırmak ve yeni sanatçılar yetişmesine katkı sağlamak istiyor.

VAN - Türkiye’de pantomim üzerine eğitim veren tek üniversitenin, sayılı mezunlarından olan Mustafa Erdem, sanatını Van’da icra ediyor. Pantomimi, ‘mutlu etme sanatı’ olarak tanımlayan Erdem, bu sanata gereken değerin verilmediğinden yakınıyor.

Erdem, yüzünü beyaza boyayıp caddelerde, trafik ışıklarında ve kentin işlek noktalarında pantomim gösterileri yapıyor. Erdem’i görenler, hemen etrafına toplanıp meraklı gözlerle, yapılan gösteriyi izliyor.

Türkiye’nin doğusundaki tek pantomim sanatçısı olduğunu söyleyen Mustafa Erdem, hayalinin yeni sanatçılar yetiştirmek olduğunu söylüyor.

Bask'tan Munzur'a: Kürtçe konuşan çellist 2024'ün en iyi dizileri Geçim derdi müzik ve dansla birleşirse: Grup Roman Ateşi Kimler Geldi Kimler Geçti: Lovebombing, Ghosting, Gaslighting... Sandık Kokusu: Tatlı bir aile, mafya, kiralık katiller Kuş Uçuşu'nun 'derdi' ne?