Van'da Yeşil Sol Parti Kadın Seçim Bürosu açıldı

Yeşil Sol Parti'nin Van Kadın Bürosu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, "Bu seçim toplum ve mevcut iktidar arasında bir seçimdir" dedi.

Abone ol

VAN - Van'da Yeşil Sol Parti'nin, Van Merkez Kadın Seçim Bürosu açılışı yapıldı. İpekyolu ilçesinde, Beşyol Meydanı'nda, Valilik binası karşısında gerçekleştirilen açılışa, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve milletvekili adaylarının da aralarında olduğu heyet katıldı.

Sabah saatlerinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden yola çıkan heyet ilk olarak Van’ın Başkale ilçesine oradan da Van Merkez Kadın Seçim Bürosu’nun açılışına katılmak üzere, merkez İpekyolu ilçesine geçti.



'DOĞRU ZAMAN, DOĞRU ADAM DEĞİL! YANLIŞ ZAMAN, YANLIŞ İNSAN'

Yoğun katılımla mitinge dönüşen açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “15 Mayıs’ta kadınların kazandığı, özgür ve eşit yaşadığı bir ülkenin inşasına doğru gidiyoruz. Aynı şekilde 21 yıldır mecbur bırakıldığımız AKP-MHP iktidarı, tek adam rejimi bir beyanname hazırladı. Beyannamenin sloganı şu: Doğru zaman, doğru adam. Öyle mi? Doğru zaman, doğru adam değil; yanlış zaman, yanlış insan. Bu mücadeleyi yürütürken Türkiye’de Cumhuriyeti'nin kurucu öznesi olan bütün halklar ve inançlar yok sayıldı, inkar edildi. Ama mücadele bitmedi. Tek adamı rejimi gidecek, biz geleceğiz. Tek adam rejimi kaybedecek; halklar, kadınlar, gençler kazanacak” dedi.



'KENDİLERİ SARAYLARDA SEFA SÜRERKEN BİZE AÇLIK SINIRININ ALTINDA ASGARİ ÜCRETİ DAYATIYOR'

Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesi toplantısında ‘gençlere aylık 10 GB internet’ vaadine de değindi. Uçar, interneti kullanarak görüşlerini ifade eden gençlerin cezaevlerinde olduğunu vurgulayarak, “Toplum değişim istiyor, dönüşüm istiyor, demokrasi istiyor. Toplum eşit katılım istiyor. Mevcut iktidar bize savaşı, tecridi dayatıyor. Kendileri saraylarda sefa sürerken bize açlık sınırının altında asgari ücreti dayatıyor. Kendileri doğamızı, havamızı, suyumuzu talan ederken, sömürürken buna dair mücadele verenleri şiddetle, zorla bastırmaya çalışıyor. Bu iktidar kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde erkeklere cezasızlık politikası ile kendi yerini sağlamlaştırıyor. Ama biz buradayız, birlikte değiştireceğiz ” diye konuştu.



AK PARTİ’NİN BÜRO AÇILIŞI SÖNÜK GEÇTİ

Yeşil Sol Parti Kadın Seçim Bürosu açılı miting havasında gerçekleştirilirken aynı cadde üzerinde AKP Merkez Seçim Bürosu açılışı da vardı. AKP’nin seçim bürosu açılışına da milletvekili aday adayları katıldı. Cumhuriyet caddesi üzerinde gerçekleştirilen açılışa katılımın düşük olması dikkat çekti.