Van'dan İstanbul'a otobüsle gelmek cep yakıyor: Kişi başı 1300 TL

Van'da yetersiz uçak seferleri nedeniyle yolcular otobüse yöneliyor. Ancak yolcular artan otobüs bilet fiyatından, firmalar da maliyetleri karşılayamamaktan şikayetçi.

VAN - Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olan Van, coğrafi konumu gereği diğer şehirlerle bağlantısı konusunda oldukça kritik bir role sahip. Ancak son zamanlarda artan talebe yanıt veremeyen uçak seferleri, seyahat etmek isteyenleri çeşitli zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirlere yapılan direkt uçuşların yetersiz olması, haftalar öncesinden bile bilet bulmayı imkansızlaştırıyor.

Bu zorluklar karşısında seyahat etmek isteyenler, alternatif olarak otobüs yolculuğuna yöneliyor. Ancak  yükselen akaryakıt ve işletme maliyetleri nedeniyle bilet fiyatları her geçen gün artıyor. Yolcular bilet fiyatlarından şikayetçi iken seyahat firmaları ve otobüs sahipleri, bilet fiyatlarının yetersiz olduğunu ve artan maliyetlerle başa çıkabilmek için bu zamları zorunlu gördüklerini belirtiyor. 

Son bir ay içerisinde otobüs bilet fiyatlarına iki kez zam yapıldı. Van ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi arası yolculuk, Türkiye’nin en uzun otobüs yolculuğu olarak biliniyor. Bu güzergah yaklaşık 29 saat sürüyor ve bileti 1.400 TL’den satılıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?