Van'ın pasajları: Cadde esnafı geri dönüyor

Bir zamanlar Van'da ticaretin merkezi sayılan pasajlar, AVM'lerin açılmasıyla cazibesini yitirdi. Ancak artan kiralar nedeniyle cadde esnafı, pasajlara dönmeye başladı.

 VAN - Bir zamanlar pasajlar, alışveriş tutkunlarının vazgeçilmez mekanlarıydı. Ancak zamanla şehirlerin genişlemesi ve AVM'lerin yükselişiyle birlikte pasajlar eski popülaritesini kaybetti. Fakat hala ‘geçmişin AVM'leri’ olarak anabileceğimiz bu pasajlar, tarihi ve renkli dükkanlarıyla renkli bir atmosfer sunmaya devam ediyor.

Van da bu özgün pasajlara sahip nadir yerlerden biri. Rus Pazarı, Avrupa Pazarı, İran Çarşısı, Mısır Çarşısı, Japon Pasajı ve Bağdat Pasajı gibi isimleri taşıyan bu pasajlar, farklı ülke ve şehirlerin isimlerini taşımasıyla dikkat çekiyor. Her ne kadar yeniden gözde mekânlara dönüşmüş olsalar bile pasaj esnafları da ekonomik sıkıntılardan yana dert yanıyor.

Van’ın ilk pasajı olarak bilinen Büyük Rus Pazarı’nda hediyelik eşya, kumaş, hazır giyim ürünleri, gümüş, ahşap dekorasyon ürünleri ve ev tekstili ürünleri satılıyor. Dar koridorlarında yürürken, renkli yapılarıyla dikkat çeken dükkanlardan birine girdiğinizde, dışarıdaki fiyatlara göre nispeten daha uyguna alışveriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?