Vanlılar neden yolun ortasından yürüyor?

Van’da kaldırım ve yol işgali sorunu giderek büyüyor. Kaldırımda yürümesi gereken yayalar yolun ortasından yürüyor. Bu durum pek çok tehlikeye de davetiye çıkarıyor.

Kadir Cesur

VAN - Van, Türkiye'nin birçok şehrinde sıkça rastlanan kaldırım işgali ve trafik sorunuyla boğuşmaya devam ediyor. Yıllardır çözülemeyen ve son zamanlarda daha da derinleşen bu sorun, şehirdeki günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kaldırım işgali, çeşitli işletmelerin kaldırımları işgal etmesiyle ortaya çıkıyor. Kahvehaneler, büfeler, mobilya mağazaları, beyaz eşya mağazaları, lokantalar, kafeler, seyyar satıcılar ve daha birçok işletme, kaldırımları yayaların geçişini zorlaştıracak şekilde işgal ediyor. Bu durum, yayaların kaldırım yerine yolun ortasından yürümek zorunda kalmasına neden oluyor, bu da trafikte tehlikeli durumların ortaya çıkmasına yol açıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?