Varank'tan projesi kabul edilmeyen şirketin ortağına tepki: Tweet atacağına dosyana odaklan

Bakan Varank, projesinin kabul edilmediğini "Çok şaşkınım" diyerek duyuran Sami Aslanhan'a, "Dosyanıza odaklanın" sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

DUVAR - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.’nin ortaklarından Sami Aslanhan'a tepki gösterdi. Aslanhan, sosyal medya hesabından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi teşvik uygulaması kapsamında sunduğu “Robot Kol” projesine teşvik çıkmadığını, "Çok şaşkınım" diyerek duyurdu. 

Aslanhan, “Çok şaşkınım. 2021’de HAMLE Teşvik Programı’na Robot ArGe imalatı için başvurduk lakin komite reddetmiş. Bu geçen sürede biz ArGe’yi tamamladık, protetip ürettik, finansmanı sağladık, kuruluma başladık ve seneye bu zamanlar fabrika bitmiş olacak” demişti. Söz konusu paylaşıma tepki gösteren Varank, "Halka açık bir şirketin sahibi olarak uluorta twit atıp yatırımcılarınızı yanlış yönlendireceğinize, dosyanıza odaklanın! Düzgün bir yol haritası ortaya koysaydınız daha önce batarya projesinde olduğu gibi yine komiteyi ikna eder Hamle programına kabul edilebilirdiniz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)