Vekil olabilirsin ama HDP'li olamazsın!

Ahievran Üniversitesi BESYO öğrencisi Cumali Yıldırım'a, "Ben HDP'liyim. Sonuna kadar da HDP'nin peşindeyim" dediği için bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verdi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda milletvekili seçilebilme yaşının 18'e düşürülmesi görüşülürken, Kırşehir'de bulunan Ahievran Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO ) 4'üncü sınıf öğrencisi Cumali Yıldırım'a, "Ben HDP'liyim. Sonuna kadar da HDP'nin peşindeyim" dediği için, bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Yıldırım, uzaklaştırma nedeniyle bütünleme sınavlarına girip giremeyeceğini bilmediğini belirterek, üniversite de bir grup öğrencinin kendisini tehdit ettiğini, dekanlığa bildirmesine rağmen sonuç alamadığını söyledi.

'FOTOĞRAFLARIM PAYLAŞILIYOR'

'Terör propogandası yapmak' iddiasıyla geçen yıl hakkında soruşturma açılan ve beraat eden Yıldırım'ın bu soruşturma nedeniyle Kırşehir'de gözaltına alınırken bir gazeteci tarafından fotoğrafları çekilmiş. Gözaltı fotoğrafı da daha sonra birileri tarafından yayılmış. Kırşehir'de HDP'ye yönelik saldırı olduğu zaman birilerinin de sosyal medya platformlarından kendisini hedef gösterdiğini belirten Yıldırım, "Küçük bir olayda dahi öğrenciler beni buluyor. Küfür ve hakaret ediyorlar. Bizi burada hedef gösteren gazeteciler var. Okulu bu yüzden uzatmak zorunda kaldım'' diyor.

'SENİ BURADA PAKET EDERİZ'

Geçen aylarda üniversite kantininde 40 kişilik bir öğrenci grubunun kendisini, 'Seni burada paket ederiz' şeklinde tehdit ettiklerini anlatan Yıldırım, önceden gözaltına alındığı için üniversite yönetiminde de bir ön yargı oluştuğunu söylüyor. Maruz kaldığı tehdit hakkında dekanlığa dilekçe yazdığını ancak, bir geri dönüş olmadığını ifade eden Yıldırım, üstüne bir de cezalandırılmış; "Beni tehdit eden öğrencilere yönelik hiçbir yaptırım uygulanmadı. Yine aynı şekilde 15 kişilik bir grup bana 'Sen HDP'li misin?' diye sordular. Ben de cevap olarak, 'HDP'liyim. Sonuna kadar da HDP'nin peşindeyim' dedim. Bu cümlelerim suç sayılarak 7 gün okuldan uzaklaştırma cezası aldım.”

'KİMSENİN HAYSİYETİNİ VE ŞEREFİNİ ZEDELEMEDİM'

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 6. Maddesi'nin (ç) bendi esas alınarak, 'Yükseköğretim kurumunda kişilerin şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemlerde bulunmak' ibaresinden ceza aldığını belirten Yıldırım, tepkisini şöyle dile getirdi: "'Ben HDP'liyim' diyerek kimsenin haysiyetini ve şerefini zedelemedim. Üniversite yönetimi aldığı bu karardan vazgeçmelidir."

Konuyla ilgili aradığımız Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun resmi internet sitesinde yer alan iletişim numaralarından ise cevap alamadık.

Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Mahmut Erbey'in imzasının bulunduğu disiplin cezası belgesinde şu ifadelere yer verildi: “Okul içinde ve okul bahçesinde 'Ben HDP'liyim. Sonuna kadar da HDP'nin peşindeyim' diyerek yüksekokulumuz öğrencilerini tahrik etmeye çalıştığınız iddiasıyla ilgili verilen şikayet dilekçeleriyle ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda hakkınızda, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 6. Maddesi'nin (ç) bendi gereğince 'yükseköğretim kurumundan bir hafta süreyle uzaklaştırma cezası'yla cezalandırılmanıza karar verilmiştir.”