Veli Ağbaba: Bu bir hukuk düzeni değil, mafya düzeni

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, "Sinan Ateş davasında bir hukuk düzeninde olmayacak olaylar yaşanıyor. Buna bir hukuk düzeni demek de mümkün değil bu bir mafya düzeni" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava ile ilgili, "Sinan Ateş davasında bir hukuk düzeninde olmayacak olaylar yaşanıyor. Buna bir hukuk düzeni demek de mümkün değil bu bir mafya düzeni. Beş gün boyunca bir tiyatro yaşandı Sinan Ateş davasında. Maalesef üstü örtülmek istenen, azmettiricileri korunmaya çalışılan bir dosya ile karşı karşıyayız" dedi.

Mimarlar Odası Malatya Şubesini ziyaret eden Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Sinan Ateş davası ile ilgili bir hukuk düzeninde olmayacak olaylar yaşanıyor. Buna bir hukuk düzeni demek de mümkün değil, bu bir mafya düzeni. Başka açıklaması yok. Ankara'nın göbeğinde bilinen bir isim öldürülüyor. Tetikçi önce ‘ben vurdum’ diye övünüyor, ardından ‘ayaklarına sıkmak için geldim’ diyor. Ülkü Ocakları'nda bir başkan yardımcısı, gazetecileri tehdit ediyor, ‘bu dolma kalem değil bu kurşun kalem, ne zaman geleceği belli olmaz’ diyor ve kurşun paylaşıyor. Bunlar hukuk düzeninde olabilecek şeyler değil. Bunlar mafya düzeninde olabilecek şeyler. Beş gün boyunca bir tiyatro yaşandı Sinan Ateş davasında. Maalesef üstü örtülmek istenen, azmettiricileri korunmaya çalışılan bir dosya ile karşı karşıyayız. Hiç kimsenin vicdanında Sinan Ateş yargılamasıyla ilgili olumlu bir şey yok. Bir mafya düzenin olduğunu tekrar söyleyebiliriz.”