Veli-Der: Tercihimiz liyakati esas alan anlayıştan yana

Veli-Der İzmir Şubesi, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde seçmenlere çağrı yaparak, “Tercihimiz liyakati esas alan anlayıştan yana olmalıdır” dedi.

Abone ol

İZMİR - Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) İzmir şubesi, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Karşıyaka Çarşı girişinde düzenlenen açıklamada, “Çocuklarımızın düşlerini gerçekleştirmek için haydi sandık başına” yazılı pankart taşındı. Dernek adına açıklama yapan Veli- Der İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Turgut Aydın, “Bu seçimde, sadece Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Bu seçimde yapacağımız tercihle çocuklarımızın ve gençlerimizin dolayısıyla ülkemizin geleceğini de oylamış olacağız” dedi.

‘UMUTSUZLUK TESLİMİYETTİR, ASLA TESLİM OLMA’

İkinci tur seçiminde tercihlerin karma eğitimden ve çocukların barınma hakkına sahip çıkan anlayıştan yana olması gerektiğini belirten Aydın, “Tercihimiz, kendi çocuklarına sınav sorularını sızdırarak, işe alımlarda biat, itaat ve sadakati esas alıp çocuklarımızın geleceğini çalanlardan yana değil; liyakati esas alan anlayıştan yana olmalıdır. Tercihimiz, çocuklarımızı okullarda açlığa mahkûm eden değil, sağlıklı ve dengeli beslenme hakkını sağlayan bir anlayıştan yana olmalıdır Tercihimiz, toplumu etnik kökenine, inancına, cinsiyetine, cinsel yönelimine göre nefret söylemleriyle ayrıştıran değil; toplumu tüm farklılıklarımıza rağmen kaynaştıran anlayıştan yana olmalıdır. Tercihimiz, kendinden olmayan ve kendi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımayan domuz bağcılardan yana değil; farklılıklara ve onların yaşam haklarına saygılı olan anlayıştan yana olmalıdır” dedi.

Aydın seçimde tarafsızlık lüksünün olmayacağını vurgulayarak, seçmenlerin tercihlerini “iyiden” yana kullanması gerektiğini belirtti. Aydın, konuşmasında “Unutma, umutsuzluk teslimiyettir; asla teslim olma” diyerek oy verme çağrısında bulundu. (DUVAR)