Veli Saçılık'a tehdit mesajları

Veli Saçılık, Ülkü Ocakları yöneticisi tarafından tehdit edildiğini söyledi. Sosyal medya üzerinden çok sayıda hesaptan da Saçılık'a tehdit mesajları yayınlandı.

Abone ol

DUVAR - Cezaevlerinde 19 Aralık 2000'de yapılan operasyonlar sırasında bir kolu kopan ve 2016'da OHAL KHK'siyle kamudaki işinden ihraç edilen Sosyolog Veli Saçılık, ölümle tehdit edildiğini söyledi. Saçılık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne bunlardan, ne de arkasına saklandıkları resmi uzantılarından asla korkmam, asla susmam" dedi.

Tehdit edildiği mesajı takipçileriyle paylaşan Saçılık’a, 'Ülkü Ocakları'ndan olduklarını belirten çok sayıda sosyal medya hesabı üzerinden de tehditler geldi. Söz konusu hesapların bir bölümünün daha sonra kapatılması dikkat çekti.

Saçılık, Twitter hesabından kendisine gelen mesajı “Aşkın Dinçer ismindeki ırkçı ısrarla beni tehdit ediyor. Bu ve bunun gibiler AKP’nin gölgesinde yatarak cesaret buluyorlar. Ne bunlardan, ne de arkasına saklandıkları resmi uzantılarından asla korkmam, asla susmam” notuyla paylaştı.

Söz konusu mesajı atan Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer’in ayrıca “Velicim selamımızı aldın ama hala boş konuşmaya devam ediyorsun be oğlum” mesajını gönderdiği görüldü.

Veli Saçılık'ın tehdit edilmesi üzerine çok sayıda destek paylaşımı yapıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı Saçılık'la dayanışma içinde olduklarını illetikleri mesajlar yazdı.

(HABER MERKEZİ)